avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme cu universitatea
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme cu universitatea

Sunt student la universitatea UMFST din Tg. Mures. In 2016 am inceput studiile universitare la o specializare care dureaza 3 ani. La sfarsitul ultimului an de studiu aveam o materie nepromovata din anul 2 drept urmare m-am inscris in an complementar pentru a putea sustine acel examen. Mentionez ca ultimul an de studiu l-am promovat integralist. In anul complementar disciplinele optionale au fost altele decat cele alese cu un an inainte iar eu sunt nevoit sa sustin examenele diferenta. Adaug paragrafele ce le consider importante din contractul de studiu:
" Creditele restante pot fi realizate in cadrul unui an complementar, la cererea studentului, cu respectarea Regulamentului didactic si de activitate profesionala a studentilor ( [ link extern ] ).
In anul complementar obligatiile didactice ale studentului se rezuma la disciplinele nepromovate. Disciplinele promovate vor fi recunoscute de catre decanii facultatilor. Nu se admit credite in avans.
In anul complementar frecventat, studentul are obligatia sa achite taxa de scolarizare corespunzatoare anului pe care il repeta sau taxa de studii aferenta creditelor restante, astfel cum acesta a fost stabilita de Senatul Universitatii (Mentionez ca am fost nevoit sa achit taxa doar pentru disciplina restanta din anul 2).
"
Am analizat si regulamentul adaugat mai sus ("link") (A se vizualiza capitolul 10) si in continuare ma simt inselat. In primul rand ma intreb cum a fost posibil sa repet un an ce l-am promovat integralist? Este corect faptul ca universitatea ma obliga sa sustin examenele diferenta aparute in anul 3 (promovat integralist in anul precedent) pentru a sustine o restanta din anul 2? In cazul in care considerati si dumneavoastra ca sunt inselat, ce as putea sa fac?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2020
dumitrescuandrei, utilizator

Alte discuții în legătură

Repetent an terminal -inavatamnt superior Mihai Mihaela Mihai Mihaela buna ziua! va rog sa-mi rasundeti daca se poate ramane repetent la o institutie de invatamant superior doar din cauza unui singur examen la care nu m-am ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma student ademar ademar Conform HG 166/2003 un student poate beneficia de scutiri de taxe la infiintare daca: -urmeaza cursuri la o institutie acreditata-clar - are sub 30 ani ... (vezi toată discuția)
Examenul la o disciplina pot sa il sustin si la o alta universitate? popavasile popavasile Buna ziua. sunt student ultimul an, am ratat deja sustinerea licentei de vara din cauza unui examen la un profesor exagerat de exigent (nu vad rostul unor ... (vezi toată discuția)