avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Conditii pentru restituirea unor sume reprezentând ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Conditii pentru restituirea unor sume reprezentând taxe sau alte venituri ale bugetului de stat

In ORDINUL Nr. 187/2018 din 22 ianuarie 2018 la articolul 4.2. este precizat faptul ca Autoritatea sau instituţia publică verifică încadrarea în termenul legal de prescripţie a
dreptului de a cere compensarea sau restituirea sumelor în cauză, respectiv în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la restituire.

Intrebarea mea este urmatoarea : cand se considera ca a luat naştere dreptul la restituire ?
Anul in care am platit in plus sau anul cand am primit notificarea de la ANAF ?

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto tincuc tincuc Am platit taxa auto in august 2008 pentru inmatriculare aprox 1000euro in lei la cursul respectiv 3600 , in cf. cu ORD. 50/2008, o pot recupera sau nu ma ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate recupera tva-ul de la stat? cameliapustan cameliapustan Buna ziua! Am o problema si desi am sunat la ANAF, doamna de la metodologie mi-a spus clar ca nu poate sa ma lamureasca in aceasta privinta. Am tva in ... (vezi toată discuția)
Suprasolviri impozite prescriptie floare de gheata floare de gheata Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu articolul unde este mentionat clar ca suprasolvirile la impozit teren sau cladire se prescrie . Multumesc (vezi toată discuția)