avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire casco

am avut un acident ne dorit destul de grav fara victime cu masina achizitionata in leasing ,de aproximativ 43 de zile nu primesc raspuns,de la firma de asigurari daca masina se repara sau primesc despagubire totala. Devizul de ante calcul depaseste cu aproape 10000 euro suma asigurata, cum sa procedez cu firma de asigurari ma amina de fiecare data cind i-au legatura cu ei, mai gasesc cite o scuza ,mai cer cite o hirtie ,cum se evalueaza epava in caz de dauna totala ,cum sa procedez cu epava daca mi-o da mie (ma obliga ) ce ma invatati sa fac
Cel mai recent răspuns: driverx , utilizator 22:10, 18 Decembrie 2009
In primul rand, sa revedeti clauzele contractului de asigurare, intrucat fiecare firma are propriile modele de contracte aplicabile in caz de dauna si pe care le veti invoca in apararea dvs.
trebuie sa fiti ferm si sa cereti asiguratorului sa va spuna de la inceput ce acte va sunt necesare, le depuneti si vedeti ca in clauze, trebuie sa fie un termen de plata, de regula, de 15 zile de la depunerea intregii documentatii.
Daca aveti dubii cu privire la modalitatea de calcul al valorii daunei totale, e bine sa contactati un expert, cu acceptul firmei de leasing, intrucat aceasta fiind proprietara vehiculului, va incasa despagubirea , fiind dauna totala, dvs. urmand sa va reglati drepturile si obligatiile reciproce in baza contractului de leasing.
Mie mi-au introdus epava intr-un sistem de licitatii online . Dupa aprox 2 saptamani am primit un mail cu oferta de despagubire. Daca si la dumneavoastra e la fel, atunci cel mai usor e sa o vindeti castigatorului licitatiei. Sau puteti gasi pe google diversi care cumpara epave (cautati dupa "cumpar epava" sau "cumpar dauna totala").
Cat despre termenul de plata, cautati in contract clauza care se refera la acest aspect (spre ex la Generali e 30 zile de la completarea dosarului, la Alianz e 15 zile de la depunerea de cate pagubit a ultimului act solicitat de catre asigurator). Daca nu respecta clauzele contractuale atunci scrieti o reclamatie si depuneti-o la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Din intamplare am dat peste urmatorul articol din legea 363/2007 ( [ link extern ] ):

ANEXA Nr. 1

PRACTICI COMERCIALE
considerate incorecte in orice situatie
Practici comerciale agresive :

4. Solicitarea de la un consumator care doreste sa execute o polita de asigurare de a aduce documente care nu pot fi considerate in mod rezonabil relevante, pentru a stabili daca pretentia este valida, sau lipsa sistematica a raspunsului la corespondenta pertinenta, cu scopul de a determina un consumator sa renunte la exercitarea drepturilor sale contractuale.

Deci pe langa CSA, este si competenta ANPC. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala leasing alecs009 alecs009 am si eu o intrebare: suma din care se scad ratele ramase int-un contract de leasing, contine si valoarea epavei? sau valoarea epavei nu intra in calcul si ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Dauna totala la generali cristiandun cristiandun am cumparat un autoturism in 2010 prin porche leasing. acum 2 saptamani am avut un nefericit accident (din cauza unuia care mi-a taiat calea am intrat cu ... (vezi toată discuția)