avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala la generali
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala la generali

am cumparat un autoturism in 2010 prin porche leasing. acum 2 saptamani am avut un nefericit accident (din cauza unuia care mi-a taiat calea am intrat cu masina printr-un gart si am lovit un copac - binainteles ca vinovatul a fugit inainte sa reactionez ca doar suntem in Romania si toata lumea fuge de raspundere) si cei de la generali asig (unde am casco) au stabilit : dauna totala. Suma asigurata 61000 ron. Vreau sa-mi iau alta masina in aceleasi conditii dar as vrea sa pastrez si epava . Nu stiu daca imi ofera aceasta posibilitate ca am inteles ca au un sistem de licitatii online pt evaluarea epavei. In ce conditii o pot pastra (epava). Deocamdata nu stiu ce date sa mai aduc in discutie dar va rog sa solicitati dvs.
Nu stiu cum merg chestiile astea si cu respect va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri deoarece cei de la asigurari nu sunt foarte comunicativi. Va multumesc! Stima!
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
cristiandun, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreirusu , utilizator 17:23, 29 Ianuarie 2012
Fiind vorba despre un contract de asigurare facultativa acestia au dreptul sa valorifice epava deorece se presupune ca sunteti despagubit in totalitate. Puteti solicita pastrarea acesteia si puteti negocia suma care se va scade... asta daca vi se accepta si de la leasing.
O varianta mai neconventionala ar fi mica intelegere pentru licitatie... adica sa o recuperati doar dumneavoastra daca presupunem ca la licitatie nu se prezinta si altcineva.
Epava apartine asiguratorului care plateste dauna totala si o poare primi (scazuta din despagubire) numai proprietarul despagubit (soc.leasing) Dv. sunteti utilizatorul(chiriasul) si puteti negocia conform contractului, primirea unui nou autoturism, ratele achitate(din lesing nu si CASCO) fiind considerate un avans pentru noul contract.Epava nu aveti cum sa o "retineti", nefiind a dv.Cel mult, asa cum ati primit deja sfatul, incercati sa o cumparati.
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles ca la generali este altfel procedura.. cu licitatie online. ma intereseaza daca am eu ultimul cuvant la pastrarea epavei sau ma obliga ei ce sa fac? Poate este xcineva de la generali si ne lamureste exact...multumesc pt raspunsuri si va salut cu stima!
Cine a stabilit ca e dauna totala? ati dus dvs un deviz estimativ de reparatie sau asta reiesit din calculele asiguratorului?

Alte discuții în legătură

Ma furat firma de leasing carrymiti carrymiti Va rog sa ma lamureasca cineva cu privire la un dosar de dauna totala auto care a fost in leasing, valoarea politei casco fiind de 27.587 euro.Firma de ... (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)
Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)