avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie concediere anulata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie concediere anulata

Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 17 Decembrie 2009
Codul Muncii
Art. 78. [efectele anulării concedierii cu privire la salariat]
(1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere.

Din alin. (2) rezulta ca daca solicitati instantei, veti avea postul inapoi.
ionigeo a scris:

Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate?
Multumesc.


Numai daca a cerut si reintegrarea in munca ori repunerea in situatia anterioara ... :)
Din moment ce decizia de concediere este anulata salariatul este angajatul firmei care l-a concediat abuziv.
Deci firma trebuie sa urmeze procedura de reintegrare, eventual (depinde de hotararea instantei) sa-i plateasca drepturile salariale de care a fost privat pe perioada scursa de la concediere la reintegrare.
În urma unei acţiuni în instanţă promovată de salariat, instanţa de judecată a hotărât anularea deciziei de concediere emisă de angajator, fără însă a pronunţa repunerea părţilor în situaţia anterioară, respectiv reintegrarea salariatului pe postul avut anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat vicentiu69 vicentiu69 Buna ziua, Vreau sa va prezint o speta, cred eu interesanta si cred destul de rara in societatea noastra actuala. La nivelul unei intreprinderi s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Mintit de catre angajator CristianB23 CristianB23 La inceputul pandemiei am cerut concediu fara plata, iar angajatorul care mi-a zis ca e de acord de fapt a reziliat contractul fara ca eu sa stiu. Ce ma ... (vezi toată discuția)
Legalitete? Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! In februarie 2009 am fost demis din functia detinuata, am actionat in instanta si in februarie 2010 instanta a hotarat anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)