avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitete?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitete?

Buna seara!
In februarie 2009 am fost demis din functia detinuata, am actionat in instanta si in februarie 2010 instanta a hotarat anularea deciziei de demitere (hotararea e irevocabila). Instanta nu m-a repus pe functia detinuta anterior. Intre timp am introdus un nou proces pt. a fi despagubit conform CM art 78 raportat la art 283 lit. c din CM.
In martie 2010 conducerea institutiei a emis o noua decizie in care mentioneaza: ,,continutul si efectele deciziei din februarie 2009 raman in vigoare,, .
Intrebarea e urmatore:
Trebuie contestata si aceasta noua decizie? In cat timp? Daca o contest ma ajuta in procesul care e acum pe rol?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 6 Mai 2010
Instanta nu va repune pe functia detinuta anterior. Urmare a judecarii cererii dumneavoastra a anulat decizia de demitere. Trebuia sa va prezentati la unitate cu s.c., mai ales ca era irevocabila si sa solicitati reangajarea. In caz de refuz trebuia sa promovati o actiune pentru neresectarea hotararilor judecatoresti.
Ati solicitat si reintegrarea in functia din care ati fost demis?

Orice decizie de modificare, suspendare sau incetare a c.i.m. se contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia catre salariat.
Da am solicitat reitegrarea pe functia detinuta anterior dar instanta a respins acest capat de cerere.
Mihai Pop a scris:

Da am solicitat reitegrarea pe functia detinuta anterior dar instanta a respins acest capat de cerere.


În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
La solicitarea salariatului instanţa care a dispus anularea concedierii va repune părţile în situaţia anterioară emiterii actului de concediere. - art.78 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire art 78 cm Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Am fost demis din functia detinuta ( director adjunct) in martie 2009 in urma unei evaluari facute de Consiliul de administratie al ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)
Demitere direcor adjunct Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Sunt director la o scoala generala de doua luni.Fostul director l-a demis pe directorul adjunct in baza unei adrese emise de inspectoratul ... (vezi toată discuția)