avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie/stimulent persoana cu handicap: Mama mea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie/stimulent persoana cu handicap: Mama mea are boala ...

Indemnizatie/stimulent persoana cu handicap: Mama mea are boala Parkinson,grad accentuat ,a inceput sa primeasca o pensie de 375 lei.A depus actele necesare si pt obtinerea acelui stimulent pt persoanele cu handicap la DGASPC si ne am lovit de sistemul corupt si murdar.Mamei mele ii s a spus ca ,ca sa primeasca aceasta indemnizatie trebuie sa aduca 1 certificat care sa ateste ca nu are datorii la stat.S a dus la directia de impozite si taxe si ii s a spus ca are de plata 240 de lei plus dobanzi si penalizari,deoarece in 2015 a luat alimente pe nedrept deoarece avea alte venituri in afara de pensie.Mama la momentul respectiv nu a avut alte venituri
S a dus sa ceara lamuriri la institutia de unde a primit alimente dar se pare ca s a desfiintat acea cladire, si nu mai are cu cine vorbi.Ok,s a imprumutat ,a platit si a dus certificatul la DGASPC.Ii s a spus ca e ok si ca va primi banii.Dar ieri a primit acasa o recomandata de la DGASPC in care ii se spune ca in urma verificarilor rezulta ca are de plata amenzi de la politia locala 700 lei si impozit pe cladire150 lei,toate acestea fiind in 2015.Si ca oe langa aceste sume mai are si dobanzi si penalizari .O mare bataie de joc.Ma puteti lamuri care sunt conditiile pt a primi aceasta indemnizatie ?Daca mama are toate aceste datorii la stat ,de ce ii s a eliberat 1 certificat fiscal de unde reiese ca nu are datorii la stat ?
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
Dani1993, utilizator

Alte discuții în legătură

Beneficiar ajutor social ana56 ana56 Mama , pensionar cu varsta de peste 75 ani a fost diagnosticata cu boala parkinson si alzeimer.pensia , de 680 de lei se cheltuieste numai pe medicamente. In ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului catalinaxyz catalinaxyz buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca exista vreo modelitate prin care sa imi achit datoriile catre stat pt a putea beneficia de indemnizatie pt cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu handicap andreeamerticariu andreeamerticariu Buna ziua, Am o fetita de 1 ani si 3 luni. M-am intors la serviciu cand fetita a implinit 11 luni . Am beneficiat in aceasta perioada de stimulentul de ... (vezi toată discuția)