avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! La inceputul acestui an am inchiriat un ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! La inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la ...

Buna ziua! La inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la parterul unei case si l-am amenajat cu distinatia fast food.Tin sa mentionez ca CF-ul este pe spatiu comercial iar propietarul locuieste la etaj.

Am reusit sa obtinem autorizatia de la DSV si ISU,dar am intampinat o problema cu autorizati de la DSP care ne cer ca CF-ul sa fie schimbat cu distanatie de alimentatie publica.Am trimis dosarul la primarie fara autorizatia DSP, dar nu putem obtine autorizaria pana ce nu avem acordul DSP.
Spatiul unde vrem sa ne desfasuram activitatea se afla la o distanta de 7 metri de un spatiu locativ.Am avea posibilitatea sa schimbam CF-ul in spatiu de alimentatie publica dar am inteles ca trebuie sa existe o distanta de minim 15 metri fata de spatiul locativ (la noi sunt 7m).Cu cine am mai discutat imi spunea ca daca distanta este mai mica de 15 metri ai nevoie de acordul vecinilor din spatiu locativ.
As fii foarte recunoscator pentru un raspuns.Va multumesc!



Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:19, 27 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa schimbati destinatia spatiului in cartea funciara. Luati legatura cu o firma prestatoare de activitati de cadastru.
Veti avea nevoie de acceptul vecinilor.
Ca sa obtineti autorizatie sanitara, spatiul trebuie amenajat cu respectarea normelor sanitare - Ordin MS nr. 114/ 2010 Norme de igiena si sanatate publica pentru populatie. Gasiti ordinul aici: [ link extern ]
O sa am nevoie de acceptul vecinilor pentru ca nu indeplinim norma de distantare 15 metrii fata de spatiul locativ?Multumesc pentru raspuns!
In ordin nu scrie nimic de acordul vecinilor : apare ca trebuie sa fim amplasati la minim 15 metri de spatiul locativ.Multumesc

(1) Unitățile cu capacitate mică de producție, comerciale și de prestări servicii, discoteci, cluburi de noapte, care prin natura activității acestora pot crea riscuri pentru sănătate sau disconfort pentru populație prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplasează numai în clădiri separate.
(2) Unitățile menționate la alin. (1) se amplasează la o distanță de minimum 15 m de ferestrele locuințelor.
(3) Distanța minimă specificată la alin. (2) se măsoară între fațada locuinței și perimetrul unității.
Acordul vecinilor este necesar pentru modificare cadastru, nu pentru autorizatie sanitara.
Daca reusesc sa schimb CF in spatiu de alimentatie publica cei de la DSP o sa fie obligati sa-mi dea autorizatia sau o sa se lege de distanta dintre cladiri?
Multumeac pentru rabdare!

Alte discuții în legătură

La aproximativ 10 metrii de locuința mea se construiește o spălătorie auto. Ionutt22 Ionutt22 Buna seara! Lângă casa mea, la aproximativ 10 metrii de locuința mea se construiește o spălătorie auto. Cei care fac asta nu a nevoie de acordul meu, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, ... CJohn CJohn Buna ziua, La parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, intr-un spatiu comercial prevazut cu aceasta destinatie din constructie, s-a deschis o ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre o casa si un service auto danapet danapet Care este legea ce imi poate da toate informatiile legate de distanta legala ce trebuie considerata intre o casa si o constructie ce va servi drept service ... (vezi toată discuția)