Buna ziua! Îmi permit să adresez o întrebare care (din câte am văzut) a mai făcut obiectul unor discuții dar, având în vedere că la Codul Muncii s-au mai făcut modificări, vreau să revin... Este vorba de timpul de lucru inegal. Concret... Dacă programul de lucru este de 40 ore săptămânal și se lucrează 5 zile (luni - vineri) 7 ore iar sâmbăta 5 ore, teoretic, ar trebui să urmeze 2 zile libere? Sau orele de sâmbătă vor fi plătite diferit de celelalte?
In opinia mea, programul de munca inegal nu ar trebui sa ia in calcul zilele de week-end.
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Lucrul si sambata
anymaryh
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie.
Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)