Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de lucru inegal?

Buna ziua! Îmi permit să adresez o întrebare care (din câte am văzut) a mai făcut obiectul unor discuții dar, având în vedere că la Codul Muncii s-au mai făcut modificări, vreau să revin... Este vorba de timpul de lucru inegal. Concret... Dacă programul de lucru este de 40 ore săptămânal și se lucrează 5 zile (luni - vineri) 7 ore iar sâmbăta 5 ore, teoretic, ar trebui să urmeze 2 zile libere? Sau orele de sâmbătă vor fi plătite diferit de celelalte?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2020
Mariana AB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 1 August 2020
In opinia mea, programul de munca inegal nu ar trebui sa ia in calcul zilele de week-end.

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru saptamanal kitisor kitisor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari: Ce inseamna 8 ore/zi , 40 ore/saptamana? Cum considerati saptamana de lucru? De ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)