avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va rog sa ma ajutati cu intelegerea articolelor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va rog sa ma ajutati cu intelegerea articolelor dintr-o amenda ...

Va rog sa ma ajutati cu intelegerea articolelor dintr-o amenda la circulatie. Vreau sa depun contestatie, fiindca politistul, foarte tanar, nu a stiut sa-mi spuna decat ca, masina mea blocheaza circulatia si a vecinului de vis a vis care a oprit paralel cu mine, nu.
Ideea este ca la fapta savarsita am:
art. prevedere: 143/d - asta am gasit. Nu se pune problema ca nu i-am blocat nimic, am poze.
act normativ: cred ca e RM (asta ma incurca) oug 195/2002 - am ordonanta. Nu stiu ce inseamna RM - unde sa caut
art. sanctionare : 100/2 - il iau din ordonanta ? Aici am gasit : Vehiculele din categoria ...
sau iau din raspunderea contraventionala? 100 (1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
(2) Amenda contravențională prevăzută la alin. (1) se aplică și conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârșește o faptă pentru care se aplică 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. Am puncte de amenda 4 si de penalizare 3.
Aici, nu inteleg nimic.
Mai am, tot la art sanctionare si nici aici nu inteleg: 108/1/517 sau 108/1/5/7
nu gasesc.
Daca ma puteti ajuta, va stau la dispozitie cu alte informatii.
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2020
maria v, utilizator

Alte discuții în legătură

Oprirea interzisa mariusca mariusca as vrea sa stiu incadrarea si sanctionarea in cazul opririi voluntare in dreptul altui vehicol oprit pe partea carosabila,daca prin aceasta se stanjeneste ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)
Amenda itp expirat eu1983 eu1983 Buna ziua , La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat . Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)