avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din auto - hoti prinsi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din auto - hoti prinsi

Buna seara!
Saptamana trecuta mi-a fost sparta masina din fata blocului si mi s-a furat un gps si un detector de radar. Am fost la politie, am dat o declaratie, am cerut nr de inregistrare si nu mi s-a dat. E posibil? Nu este obligata politia sa-mi dea nr de inregistrare?
Apoi, in cursul zilei de azi i-a prins pe hoti, dar nu au putut recupera bunurile. Politia mi-a zis ca ma pot constitui parte civila. Imi spune si mie cineva ce inseamna "parte civila" intr-un proces? Si ce trebuie sa fac sa ma constitui parte civila. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:21, 19 Decembrie 2009
Ori va luati avocat, ori va ajuta politia.
Trebuie sa va constituiti parte civila in procesul penal in scris.
Sa va constituiti parte civila in vederea tragerii la raspundere a infractorului pentru recuperarea pagubei materiale. Fiindca procesul penal poate avea o latura penala si una civila. Pe latura penala infractorului i se da pedeapsa meritata, iar pe cea civila el plateste daunele materiale si morale ( daca se cer).
Ca sa va recuperati paguba suferita trebuie sa depuneti o cerere prin care va constituiti parte civila.
Vedeti ca s-a facut un dosar penal. Notati-va numarul de dosar.
Daca nu va costituiti parte civila in procesul penal nu veti fi despagubit de instanta.
Va trebui sa deschideti un proces civil pe cale separata pentru a obtine despagubirile civile.

avocat Claudiu Lascoschi
Suntem in prezenta unei infractiuni de furt calificat.In plangerea penala puteti face mentiunea ca va constituiti parte civila .Aceasta posibilitate exista , oricum , in tot cursul desfasurarii urmaririi penale.
In timpul judecatii , aceasta posibilitate e , totusi , limitata in timpul de momentul citirii actului de sesizare .(rechizitoriul)
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Taxe judiciare doudou doudou Doresc sa dau in judecata pe cineva care mi-a dat cecuri fara acoperire(penal) . Ce taxe trebuie sa platesc? Taxele sunt functie de suma datorata de partea ... (vezi toată discuția)
Proces penal pentru raporturi de munca andreisl andreisl Buna ziua, am fost angajat al unei societati pana anul trecut (20070 Aprilie, cand pentru ca am indraznit sa-mi cer drepturile mi-a fost desfacut contractul ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal freeanifer freeanifer Mi-a fost sparta masina . Am dat declaratie la Politie , s-a deschis Proces Penal , faptuitorii au fost prinsi. Am fost constituit in parte civila in acest ... (vezi toată discuția)