avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca ilegal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca ilegal?

Va rog frumos, am nevoie de ajutor cu urmatoarea problema: am semnat acum 4 zile un contract de munca cu perioada determinata de 3 luni. In acelasi contract este stipulat la 'alte clauze' ca perioada de proba este de 90 de zile, ceea ce nu corespunde cu art. 85 din Codul Muncii. Postul pentru care am aplicat este cel de agent de vanzari si m-am asteptat la un contract pe perioada nedeterminata, dar am fost servit cu 3 luni, am fost grabit sa semnez si fiind fara un loc de munca de mult timp, am zis ca ma uit peste contract acasa. M-am uitat. Ma puteti ajuta va rog cam ce am de facut? Este contractul ilegal? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 3 August 2020
Nu este ilegal .... clauza referitoare la perioada de proba este nula . ..... În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 57 alin 4 nulitatea unei clauze se inlocuieste cu dispozitiile legale aidu aidu Nu inteleg prea bine ce inseamna asta. Art. 57. [nulitatea contractului individual de muncă] În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, ... (vezi toată discuția)
Cim perioada de proba e_stefaniaandreea e_stefaniaandreea Buna ziua, Va rog sa imi ma ajutati cu speta de mai jos: O societate din Romania a incheiat cu un salariat un contract de munca pe perioada nedeterminata, cu ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba CristianLT CristianLT Bună ziua, în contractul meu de muncă ( durata nedeterminată ) am scris ca și perioadă de probă 120 de zile lucratoare(funcție de conducere),în ... (vezi toată discuția)