avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre arderea gunoaielor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre arderea gunoaielor

Bună ziua!

Ce pot să fac dacă am un vecin care arde gunoaie sau animale moarte din gospodărie și nu pot să țin afară hainele la uscat (deoarece capătă un miros insuportabil și trebuie să le spăl din nou) sau geamurile deschise în nopțile de vară pentru a răcori încăperile (deoarece tot fumul intră în casă)?

Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
gjo, utilizator
Cel mai recent răspuns: gjo , utilizator 17:50, 8 Septembrie 2020
Buna ziua,
Plangere scrisa la Garde de mediu, DSVSA.
Cu atat mai bine daca depun ci vecinii aceste plageri.
Daca detineti probe temeinice,sesizati oficial comisariatul garzii de mediu teritorial
Problema dureroasa consta ca intre sesizare ,analiza si eventual control la fata locului trece un timp faptic apreciabil si fara probe temeinice sau martori,aspectele sesizate in plangere nu pot fi confirmate,nu poate fi incheiat proces verbal de constatare contraventie,nu se poate aplica sanctiune
Am cateva filmari si poze. Stiu ca suna amuzant, dar am si un bidon gol pe care l-am deschis cand acesti vecini dadeau foc , dupa care l-am inchis. Nu stiu cat de eficienta e aceasta metoda pentru a avea o "monstra" din acel fum care sa fie analizata, insa ma gandesc ca orice poate ajuta. Mai in gluma, mai in serios, daca reprezentantii garzii de mediu ajung dupa ce vecinii au stins focul, "proba/dovada" o reprezint eu :)) . Nu de alta, dar am fost acum 30 de minute sa filmez (din nou) fumul care iese pe cosul vecinilor si , dupa ce termin de scris , cred ca merg sa fac o baie :)

Va multumesc pentru informatii
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
gjo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fum dintr-o sursă necunoscută gjo gjo Bună seara, În caz ca un vecin (nu îmi pot da seama exact care e din cauza ca e noapte și fumul se vede doar acolo unde ajunge lumina de la stâlpul de ... (vezi toată discuția)
Poluarea cu fum provenit de la deseuri menajere laurissima_72 laurissima_72 Locuim la 14 km de Constanta, la sat.De dimineata pana seara respiram... fum.Dimineata in drum spre serviciu, scoala, suntem nevoiti sa trecem prin fum, ... (vezi toată discuția)