avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si preaviz

Buna ziua

Tocmai mi-am depus demisia incepand cu azi 18.12.2009. Respectand durata de preaviz de 15 zile calendaristice, in mod normal contractul meu se inchiei cu data de 02.01.2010.
Probelma e ca in perioada dintre Craciun si revelion ( deci de pe 28 pana pe 31 inclusiv ) seful meu inchide firma. Ce se intampla cu perioada mea de preaviz? Continua in mod normal indiferent de actiunile sefului ?
Are cum sa ma oblige sa vin la seriviciu desi el vrea sa inchida firma?
Cel mai recent răspuns: dia27 , utilizator 13:28, 21 Decembrie 2009
Daca demisia e pe zile calendaristice, normal ca intra in calcul si sarbatorile.Daca era pe zile lucratoare, era altceva.
Nu va poate obliga la nimic...In cel mai rau caz sa nu va plateasca pt zilele in care trebuia sa lucrati
1. In perioada de preaviz dvs. trebuie sa respectati programul unitatii. Daca unitatea nu lucreaza in acele zile, nu veti lucra nici dvs.
2. In cazul in care va obliga (!?) sa veniti la serviciu trebuie sa va asigure conditiile necesare desfasurarii activitatii.
Cele 15 zile de preaviz (in cazul demisiei) sunt calendaristice ,ceea ce inseamna ca pe 02.01.2010 vi se desface CIM-ul.
Daca angajatorul isi desfasoara activitatea in acest interval veniti la serviciu, daca nu, NU veniti;indiferent de acest lucru,raportul de munca inceteaza la 02.01.2010.
Va multumesc pentru raspunsuri. Deci nu are cum sa ma oblige sa vin la munca. Cel mult imi poate plati la lichidare, mai putine zile de concediu din cele ramase ( mai am 8 zile de concediu).
Daca absentez in perioada de preaviz ce consecinte poate avea? Legal .

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva cu art. 61 lit. a) maria.v maria.v M-am angajat pe 01.07.2005 semnand contractul colectiv de munca pe perioada determinata de 3 luni. In a treia saptamana am avut un conflict destul de urat cu o ... (vezi toată discuția)
Preavizul de 15 zile roska roska Buna ziua, Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz cu sarbatori legale? necunoscator necunoscator Pe perioada sarbatorilor legale si a concediului ce si-l ia toata firma (firma se inchide pentru 2 saptamani) in aceasta perioada, se considera perioada de ... (vezi toată discuția)