avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals si inselaciune in contract
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals si inselaciune in contract

Buna tuturor,
va prezint mai nou urmatoarea speta: am fost contactat de o fosta colega de fac. si ma pus la curent cu ce a patit,nu am stiut ce sa-i spun ca eu sunt mai mult cu dreptul munci. Pe aceasta cale,multumesc colegilor care au cunostiinte solide in penal/raportat la civil, caci e un antecontract la mijloc.
StimatA, spune si dovedeste cu acte din cate am vazut, urmatoarele:
Ea a studiat din Bucuresti timp de 3 ani, (transferandu-se din provincie cu facultatea)la incheierea studiilor in Bucuresti,a optat pentru mutarea/casa/masa; in Bucuresti. A vizitat un TARG IMOBILIAR (ea spunand ca a mers la targ imobiliar la sala palatului in feb anul curent,ca dehh e mai sigur,crezand ca in fapt cei ce expun oferte sunt si controlati asupra veridicitatii ofertelor)la noi in Bucuresti,la targ in randul exponantilor sa prezentat si o agentie ,,Y,,care: printre altele afirma ca au un imobil care se construieste in Bucuresti/Sectorul 6 i-au dat pliante frumos colorate,si i-au spus ca daca se grabeste cu achiziționarea unui nou imobil din proiectul cu pricina ce avea sa fie gata in Mai a.c.,Agentia afirmand ca trebuie sa se grabeasca, ca asa oferta nu o sa mai gaseasca si ca e pacat sa o si piarda=D>oferta ma refer si ca e si asa cum isi doreste ea adica in BUCURESTI, si cu cat mai urgent cu atat mai bine pentru ea, si chiar mai mult, au convins-o pe stimata noastra domnisoara, ca ii ofera chiar si un super discount, lasand pretul de la 42.000e la 39.000e,vorbind-i in speta de o garsoniera intr-un imobil care nici nu exista. Provinciala noastra in cauza, a spus ca ar dori totusi sa vada si amplasarea imobilului,Prin urmare directorul firmei sa oferit chiar sa ii arate si cladirea despre care e vorba. Au mers i-a aratat un teren i-au spus ca este in sectorul6 si ca va fi gata in mai.imobilul in cauza. Ea vrand sa-si cumpere apt in Bucuresti,a lasat toate ofertele deoparte ca deh d,,imobilul era in Bucuresti. si a pastrat doar oferta ,,:stunned:cu discount-din sect.6,, Se intoarse in provincie vanduse apt.ul cu doua camere din provincie-mostenire de la parintii ei/in schimbul garsonierei imaginare din Bucuresti, Intre timp ea suna din nou inaintea intocmirii actelor la notar cu o zi anticipat, agentia din Bucuresti sa intrebe/sa fie iarasi sigura ca aude bine cum ca imobilul e in Bucuresti, si a cerut strada, la telefon i-au spus ca de fapt strada e noua si ca poarta numele de Prelungirea Ghencea,ei ,,reprezentantii agentiei,, auzind la telefon ca aceasta isi vinde apartamentul/ s-au oferit sa vina sa o ia din Iasi pe viitoarea noastra Bucuresteanca, afirmandu-i ca ,,si asa avem drum in Iasi :sorry:. Ea accepta ca deh,,si asa aveau drum in Iasi,, ^cand in fapt nu i sa parut deloc suspect ea fiind naiva si usor de convins de toata povestea.100%.
In Iasi, ei i-a fost teama sa mearga cu atatia bani la ea, cu un individ care il mai vazuse doar o data: fiind unul dintre ,,directorii discount-ului,,. asa ca incheie din iasi declaratie la notar cum ca ia predat lu X-directorul ,,bun samaritean,, suma de 35.500e reprezentand vanzarea unei garsoniere din Strada Margelelor nr 20 L in BUCURESTI,au semnat declaratia notariala LEGALIZATA, El afirmand de altfel ca de la primarie asa se mai cheama strada prelungirea ghencea-adica STR. MARGELELOR nr 20 L. #-o
Bun sa trecem mai departe :stunned: ce -mi mai spune, ca tipul sa fastacit pe drum si ca de fapt nu a avut drum chiar in Iasi ci pe undeva prin Barlad, s-au pornit la drum cu masina ,,vanzatorului -bunului nostru samaritean,,undeva in jurul pranzului 14-16.00 din Iasi, el pe drum inapoi a mai tras de timp s-a oprit la Barlad spunand ca are de luat un pachet si ca nu stie exact adresa unde e si ca nu dureaza mult, :stunned:, acolo s-au mai urcat in masina 2 persoane,dupa spusele cumparatoarei, reprezentau ,,pachetul,,ce avea de ridicat din Barlad. Bucuresteanul nostru/ cele doua persoane din barlad impreuna si cu cumparatoarea noastra, ajung pe la orele 21.00 in Bucuresti, la care X director spune: X-( : ca e cam tarziu si ca e mai bine sa revina in alta zi sa ridice/ia in primire contractul si ca totul va ramane momentan pe baza declaratiei la notar cea din iasi/și sa vina alta data la Bucuresti sa incheie contractul. Afirmand apoi ca notarul lor ar fi liber dar ca este la Snagov,X- direcor da telefoane dupa care se pornesc spre Snagov-unde spune ca acolo e casa de vacanta a notarului din Bucuresti si ca il gasim acolo.In concluzie ca il vor incheia totusi in seara cu pricina actul/ca daca tot a facut atata drum..na/romanu nostru tot la binele ei s-a gandit , :hammer: Ajunsi in Snagov, ii spune ca de fapt nu a inteles el bine la telefon si ca directia era Sinaia nu Snagov, mai da niste telefoane îi cere acesteia buletinul spunand ca are nevoie sa îi dea datele din el ca sa fie gata facut contractul,si s-au indreaptat iar in provincie undeva pe un drum de tara,ajunsi la locuinta notarului :banned:cu un gard inalt de 4 metri cum spune ea, intuneric bezna afara- ca deh era ora 24.00 SEARA!! DRAGI COLEGI !!:stunned: Intra cu toti in casa, mai putin persoanele cele doua care au urcat din brlad ele ramanand in masina ,si care a aflat intr-un final ca ar fi sotia si mama sotiei unuia dintre directori. Notarita noastra care era in vacanta in provincie la ,,casa de vacanta,, ii da acesteia cumparatoarei noastre: ANTECONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE gata prinat sa-l semneze ca deh era grabita/la o tigara si o cafea, Tanara noastra cumparatoare, aflandu-se singura-la o ora destul de tarzie, cuprinsa de teama si inconjurata de strainii in cauza (caci parintii ei nu mai sunt) ea semneaza antecontractul apoi constata in fapt ca la adresa aparea aceiasi adresa care el o declarase la iasi in fata notarului in declaratia legalizata, STR. MARGELELOR NR 20L DAR!! de fapt in BRAGADIRU ! NU BUCURESTI!!cum declarase el notarului din Iasi,cumparatoarei/ si la targul imobiliar din pliante/ dusa in eroare si cu temandu-se pentru viata ei, simtandu-se amenintata pentru siguranta ei, se gandi ca macar asa tot ii va avea cu ceva la mana. cei din casa afirmand ca : lasa draga ca oricum in cateva luni bragadiru va intra in bucuresti
si ca de asta si la targuri imobiliare nu are rost sa fie precizat ca fiind in bragadiru imobilul care se construieste .ca no bine, imobilul va fi in cateva luni parte-din Bucuresti.Intre timp lunilie au trecut, ea isi da seama ca Bragadiru nu va intra din senin in Bucuresti, imobilul cu pricina fiind de fapt neconstruit, (etajul 3 unde ar fi trebuit sa fie bunul imobil nici nu exista) reprezentantii firmei se scuza, neaga ca ar fii promis sa fie gata in mai 2009, i se spune in final ca va fi gata in noiembrie 30, ea isi cere bani inapoi. Din antecontractul de vanzare cumparare (caci nici macar contract nu primise) isi noteaza adresa notarului, si merge la sediul notarului scris in antecontract in Bucuresti acuzand-o pe notar de fals in acte si de complicitate la inselaciune.Instiinteaza notarul scris ca va fi data in judecata, impreuna cu vanzatorii, daca nu va avea banii inapoi.(recuperarea prejudiciului) Caci notarul a mintit in antecontract mintind ca sa incheiat in Bucuresti ,si nicidecum in afara Bucurestiului!
Notarul recunoaste si spune ca s-a incheiat in afara Bucurestiului,dar ca de fapt vina nu ii apartine. Contacteaza telefonic vanzatorul, acesta o suna pe promitenta vanzatoare spunandu-i ca va avea banii in 2h-DOUA ORE si ca totul se va incheie acolo ! Peste doua ore promitenta noastra cumparatoare merge din nou la sediu avand promisiunea ca isi va lua banii inapoi, acolo constata ca in fapt vanzatorul ii propune sa semneze alte harti/acte pe care le voia semnate-si spunand ca in concluzie el nu are banii ! :stunned:. Ea i-a instiintat in scris ca vor fi dati in judecata pentru recuperarea prejudiciului. Acum in mare revin si spun ca eu pe penal nu am o vasta experientă, am sfatuit-o sa ceara recuperarea prejudiciului prin cererre de chemare in judecata. Acum, stimati colegi pe ea o intereseaza cum isi poate recupera prejudiciul mai rapid, caci din februarie ea sta in chirie si e si singura in Bucuresti. Cum priviti dvs problema? cum s-ar putea solutiona mai rapid problema ei? care ar fi pasii de recuperare a prejudiciului ei de 35.500e? :stunned::luck::closedtopic::wave: multumesc tuturor pentru colaborare cei specializati in dr. penal si care au avut poate de-a face cu astfel de cazuri. Ea a spus ca a mai contactat un avocat: online care dadea consultatii juridice gratuite,(nu a precizat de unde anume site-ul/linkul numele/) sa-i ceara o parere dar se pare ca acest avocat numeste speța in sine/actele plus dovezile ce stau la baza, ca pe niste ,,cioburi urate,, Cumparatoarea are dovezi de prin ziare unde RENUMIȚII ,,directori,, al ansamblului cu pricina declara si in prezent, ca de fapt imobilul e pe str. prel. ghencea sect.6.:O suna aberant, dar asta e traim in Romania. Opinii juridice legate de caz,si avand copiile actelor in fata, mie imi suna a complicitate de tepari imobiliari plus notarul in cauza si cam :sorry:atat. Stiu eu.. sa inceapa prin penal cu inf. de inselaciune si apoi sa aminteasca si falsul in act din partea notarului. #-o:Oce o sfatuiti stimati colegi? A mai luat legatura pe un forum de imobiliare unde sunt si altii care se judeca cu agentia din 2007-cand directorii au promis finalizarea imobilelor adica 2007 la un alt targ imobiliar din 2007)ei i-a promis in mai 2009 dar, eu ma uit in acte dar nu prea cred ca va dura rapid cum isi doreste ea, caci se pare ca nici macar nu i-au dat contract de vanzare cumparare ci ANTECONTRACT vanzare cumparare.chiar daca a platit toata suma.:wassat:
paraipan a scris:

sfaturi nelalocul lor pentru persoana in cauza.
avocatii "hotului" in cazul de fata privesc senini... clientii lor au pus mana pe o suma frumusica si vor scapa nepedepsiti, ca deh..la noi justitia e oarba si oamenii legii interesati
si naivitatea asta o au doar oamenii de buna credinta
cu respect,dragos
;)
In loc de incheiere si nu din dorinta de a insulta pe cineva sau de a-mi impune un punct de vedere,ci din dorinta expresa de a arata ca dreptatea poate fi si altfel decat cea care de multe ori , din punct de vedere subiectiv,credem noi , ca este.

Scria,scriitorul francez Beaumarchais in "Nunta lui Figaro":

"Prouver que j`ai raison serait accorder que j`ai je puis avoir tort"-"A dovedi ca am dreptate ar insemna sa fiu de acord ca s-ar putea sa ma insel"
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare anamariasoare anamariasoare cumparatorul nu a respectat promisiunea de vanzare cumparare a unui imobil(eu fiind vanzatorul),l-am lasat sa stea de fapt in locuinta predandu-i cheia la data ... (vezi toată discuția)
Ajutor. vanzare/cumparare cu amenintari Gabriela Negrut Gabriela Negrut BUNA SEARA, DIN NOU. Acum cateva seri,va prezentam urmatorul caz: \" Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc :3 pareri diferite - nu stiu ce sa fac!!! Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, iarasi Am luat legatura cu un executor judecatoresc pentru a rezolva situatia in care ma aflu cu terenul.Eu nu mai sunt capabila sa gandesc ... (vezi toată discuția)