avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua. Se poate transmite calitatea procesuala ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua. Se poate transmite calitatea procesuala activa ca ...

Buna ziua. Se poate transmite calitatea procesuala activa ca urmare a vanzarii fondului de comert?
In 2015 primaria a incheiat contract cu o societate comerciala. In anul 2018 sc a intentat proces pentru incasarea contravalorii unor servicii pe care in fapt niciodata nu le-a prestat. Este vorba despre o societate care a obtinut in mod fraudulos incheierea unor contracte la nivelul intregii tari. In anul 2019 sc a realizat vanzarea fondului de comert catre o alta societate, entitatea cumparatoare solicitand transmiterea calitatii procesuale active in procesele aflate pe rol. Reglementarile in vigoare sunt in sensul ca, urmare vanzarii-cumpararii fondului de comert, nu se pot transmite creantele si contractele. Va rugam sa ne comunicati daca intervenienta poate sa se subroge reclamantei in procesul intentat de aceasta din urma, in conditiile in care pe portalul instantelor de judecata societatea contractanta apare ca dizolvata. Va multumim

Alte discuții în legătură

Vanzare fond de comert Maryana@ Maryana@ Calitatea procesuala activa se poate transmite ca urmare a vanzarii fondului de comert?. Implicit, daca suntem in proces cu o societate ce ne reclama pentru o ... (vezi toată discuția)
Situatia litigiilor in cazul in care societatea reclamanta face vanzarea fondului de comert catre o alta sc. Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Primaria incheie contract de servicii software- eliberare documente tipizate pentru recuperare obligatii bugetare cu o societate comerciala. ... (vezi toată discuția)
Suspendare procedura lichidare societate comerciala pe actiuni tigris47 tigris47 Sunt presedintele consiliului de administratie al unei societati comerciale pe actiuni, consiliu format din 5 membri. In anul 2001 societatea a fost declarata ... (vezi toată discuția)