avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura cu noi ...

Buna ziua! Suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura cu noi nici cu mama noastra de mai bine de 15 ani refacandu-si viata (tatal fiind decedat) iar mama ne-a sugerat sa masuram (chemam pe cineva expert) si sa impartim curtea in 2 fiind destul de mare,parte de gradina unde este si casa parinteasca la sora mea si cealalta parte unde sunt anexele gospodaresti mie. Intrebarea este cum putem proceda asfel incat dupa ce nu o sa mai fie mama ,cealalta sora sa nu aiba nici un drept la ce vrem noi 3 sa facem.. Am inteles ca,contract de vanzare-cumparare ar fi indicat,insa vreau mai multe pareri si daca se poate cea mai buna de la un avocat. Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri! O zi minunata!
Cel mai recent răspuns: Ralucaa08 , utilizator 00:08, 3 Septembrie 2020
Ati dezbătut succesiunea după tata?
Nu am dezbatut nimic deoarece ei au fost la notar impreuna si si-au facut unu pe celalalt un fel de testament care sa nu fie atacat atata timp cat traiesc.si succesiunea nu se face atata timp cat sora cea mare nu se prezinta (cel putin asa am inteles)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Oricum testamentele nu se pot "ataca" decât după deces.
2. Oricum testamentul nu este act de proprietate. Faptul că tata i-ar fi lăsat mamei un testament, nu o face proprietar.
3. Dacă testatorul (in cazul dvs tata) are descendenți, testamentul este supus reductiunii pentru incalcarea rezervei succesorale.
4. Verificați exact ce acte au făcut părinții dvs.
5. Dacă nu s-a dezbătut succesiunea, iar imobilul este bun comun al ambilor părinți, mama dvs nu are ce sa dea, fiindcă nu deține niciun act de proprietate care să îi ateste calitatea de unic moștenitor.
6. Sub orice varianta, sora rămâne fiica părinților dvs. Nu poate fi înlăturată de la succesiune.
7. In cazul dvs este bine sa contactați un avocat și să vă adresați instanței pentru dezbaterea moștenirii și partaj.
Nici daca facem un contract de vanzare cumparare? Chiar nu se poate oare? Nu exista nici o modalitate? Deoarece atat eu cat si sora mea am investit bani acolo sa aiba mama tot comfortul plus treburi gospodaresti. Nu mi se pare correct atata timp cat sora mea nui da macar un telefon mamei nostre nu mai spun de investitii ..si sa impartim totul la 3...legea asta :( sau sa faca un testament .dar cred ca el poate fi atacat dupa ce pleaca mama :( mama noastra vrea cu orice pret sa ne ramana noua deoarece doar noi o ingrijim
Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
Ralucaa08, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama vrea, dar nu are acte.
Imobilul este bun comun al ambilor părinți. Tata e decedat. Deci jumătatea tatălui e....In aer.
Cat timp nu a fost dezbătută succesiunea nu se poate face nimic. Nici vânzare, nici donație, nici întreținere, nimic.
Testamentul nu rezolvă problema. Succesiunea va trebui dezbătută oricum. Iar pentru asta este obligatorie prezenta tuturor moștenitorilor.

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Succesiune - buna ziua si va multumesc pentru existenta acestui site. nu am ... viodoina viodoina Buna ziua si va multumesc pentru existenta acestui site. Nu am copii si nu sunt casatorita. Parintii mei sunt divortati si inainte de divort ma aveau pe mine ... (vezi toată discuția)