avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare legalitate HCL prin Institutia Prefectului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare legalitate HCL prin Institutia Prefectului

In opinia mea o hotărâre a consiliului local a fost aprobata cu încălcarea dispozițiilor Legii 350/2001 si Legii 50/1991 . Având in vedere ca acest HCL a fost aprobat astăzi și, din câte știam, termenul în care acest HCL poate fi verificat de legalitate la Instituția prefectului este de 5 zile, Intenționez sa mă adresez cât mai repede instituției prefectului pentru a se verifica legalitatea HCL-ului și a se dispune anularea acestuia. Nu am experienta juridica si doresc un ajutor in acest sens. Să formulez urgent o petiție pe care să o transmit online Instituției prefectului cu explicarea elementelor pe care le consider nelegale ? Este tardiv daca Instituția Prefectului primește petiția mea ulterior acestui termen de 5 zile ?

Alte discuții în legătură

Efectele unei hcl dorina spataru dorina spataru O hotarare de consiliu local data de prefectura ca nelegala,nerevocata si neatacata in contencios administrativ este valabila pana la adoptarea unei noi ... (vezi toată discuția)
Ccm/acord colectiv - atacare in contencios administrativ de catre prefectura. Kyandra Kyandra Buna seara, Inainte de a ma duce in instanta cu onor Prefectura, am si eu nevoie de parerea avizata a stimatilor nostri colegi, pe urmatoarele probleme: 1. ... (vezi toată discuția)
Aviz legalitate julien_slbz julien_slbz In ce termen are obligatia prefectual de a da avizul de legalitate in cazul unei HCL ? Este inadmisibil ca, dupa intrarea in vigoare a HCL conform Lg 215/2001 ... (vezi toată discuția)