avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Livrarea bunurilor catre un tert
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Livrarea bunurilor catre un tert

Livrarea bunurilor catre un tert:
X (cumparator) lanseaza o comanda de produse catre Y (vanzator). In comanda se stipuleaza ca aceasta tine loc de contract, este irevocabila si nu este conditionata de semnarea unui alt document intre parti. In comanda, X stipuleaza ca produsele vor fi livrate catre Z, iar facturarea/plata se vor face dupa semnarea de catre Z a procesului verbal de receptie.
Este vreo problema dpdv juridic cu aceasta operatiune? Y poate emite factura in mod valabil catre X daca are PV de receptie semnat de Z?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta QED QED Buna ziua, In calitate de persoana juridica (PFA), am primit (in scris) o comanda de la persoana fizica X pentru niste produse pe care le-am adus din import ... (vezi toată discuția)
Produse refuzate dupa mai bine de 20 de zile de la folosire. Xplode Xplode O firma (X S.R.L.)livreaza produsele comandate de catre un client persoana juridica(Y S.A.) pe baza de aviz de insotire, care a fost semnat de ... (vezi toată discuția)
Materiale spre prelucrare andrei44 andrei44 Buna ziua, Situatia se prezinta in felul urmator: Firma Z este beneficiarul lucrarilor. Firma X factureaza materiale catre firma Z dar, fizic, ... (vezi toată discuția)