avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am denuntat unilateral contractul de chirie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am denuntat unilateral contractul de chirie, ca chirias, ...

Buna ziua



am denuntat unilateral contractul de chirie, ca chirias, in baza articolului 1825 cod civil.

(contract pe 1 an, fara clauza denuntare)


Intrebarea 1:

In mailul de denuntare, caci era prevazut prin mail, am spus :

"....prin prezenta va informez ca denunt unilateral contractul de inchiriere...conform articoului 1825 noul cod civil..."

si "preavizul este 60 zile"



Era nevoie sa precizez data denuntarii in mod explicit?? Eu am presupus ca se intelege ca e data zilei, data la care trimit mesajul..

Ce sa fac in cazul asta.



Intrebarea 2:

Urmeaza sa trimit notificarea si prin executor judecatoresc. Presupun ca in document am dreptul sa fac referire la data denuntarii, chiar daca e o data din trecut. Logic, din moment ce am lasat cateva zile pana sa trimit prin executor.


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alfabetagamma , utilizator 15:38, 22 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mentionati expres data de la care denuntati contractul si incep sa curga cele 60 de zile, spre a nu lasa loc la interpretari.
Daca mai dau un mail cu notificare pe ziua de azi, se poate interpreta si invers:

sa zica ca prima notificare e in regula, si a 2 a devine deci nula.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract de inchiriere alfabetagamma alfabetagamma Buna ziua am un contract de inchiriere pe 1 an, ca locatar. - nu avem clauza reziliere 30 zile, dar am vazut ca in acest caz se aplica articolul 1825 ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi cu contract simib101 simib101 Buna ziua, as avea nevoie de ajutor. Sunt chirias si imi platesc in fiecare luna toate cheltuielile inclusiv banii pe chirie. Acum cateva zile proprietara a ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale danny20164 danny20164 Intr.un contract de locatiune,proprietar pers fizica,chirias pers juridica se aplica clauza din codul civil conform careia chiriasul poate denunta contractul ... (vezi toată discuția)