avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Referitor la un proiect de ordin MLPDA (fost MDRAP) ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Referitor la un proiect de ordin MLPDA (fost MDRAP) pentru aprobarea ...

Referitor la un proiect de ordin MLPDA (fost MDRAP) pentru aprobarea “Procedurii privind atestarea verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici în construcții”, aflat in consultare publica. Acest proiect de ordin specifica la art 4. alin (1) "Poate participa la examenele de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și/sau experților tehnici solicitantul care îndeplinește condiţiile cumulative de formare și experiență profesională prevăzute de prezenta procedură", respectiv la alin (2) "Solicitantul face dovada formării profesionale prin dobândirea competențelor profesionale în domeniile/subdomeniile de construcții sau arhitectură sau în specialitățile de instalații aferente construcțiilor pentru care solicită atestarea tehnico-profesională și le probează fiind titularul unei diplome de inginer diplomat/ inginer/ arhitect/ de licență…" Conform proiectului de ordin nu sunt eligibili solicitantii, care au absolvit studii universitare de master in domeniile enumerate in proiectul de ordin. Cred ca acest viitor ordin incalca prevederile art.41 din Constitutia Romaniei, art.13 si anexa nr.2 din Legea nr.200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, precum si dispozitiile art.9 si art.10 din Legea nr.288/2004 privind organizarea studiilor universitare. Cu stima tuturor

Alte discuții în legătură

Arhitect sef primarie....poate ma juta si pe mine cineva... mihaita10 mihaita10 Buna ziua, Am terminat Facultatea de Stiinte Juridice in 2000 (5 ani), m-am angajat la Primaria unui orasel infiintat in 2004 cu o populatie de 13500 pe ... (vezi toată discuția)
Pot face proiecte de constructii civile pe cod caen 7112? george_fcs george_fcs Buna ziua, Sunt de profesie inginer constructor si doresc sa inffintez o firma de proiectare. Codul CAEN al societatii va fi 7112. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Clariicari ingvitadaniel ingvitadaniel Ma numesc Vita Vernel Daniel sunt doctor inginer civil-ambiental italian de nationalitate romana inscris in Ordinul inginerilor si din ITALIA ... (vezi toată discuția)