avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale restante

Buna ziua!

Angajat in cadrul unui spital, cu demisie din 1 aprilie 2020, am depus solicitare de acordare a indemnizatiei de 75% conform legii 19/2020 (pt zilele cand se inchid scolile la copiii sub 12 ani, neputand beneficia de ele datorita muncii in sistemul sanitar) inca din luna martie.
Dupa lungi tergiversari in iunie aflu ca nu au in evidenta cererea mea .(anterior gasita intr-un dulap la salarizare , ratacita). Fac alta cerere, cu toate documentele solicitate anexate, pe care o inregistrez la registratura spitalului.
Mi se comunica verbal de la Salariazare ca cererea a fost aprobata.
Contractul de munca se incheie cu data de 15.07.2020. Banii pt concediul restant neefectuat ii primesc, dar nu si banii pt cei 75% acordati de legea 19/2020. Pe fluturas apare doar nr de zile pt care am dreptul la 75% , dar fara valoare .
Am luat legatura cu serviciul Salarizare care invoca faptul ca banii se vor platii doar dupa ce CNAS v-a livra suma pt aceasta.
Or, conform legii, acesti bani nu ar trebui platiti din fonduri proprii, si ulterior recuparati de la AJOFM?

De asemenea, in luna august, in contul alocat cardului de vacanta s-a incasat suma pt voucherele de vacanta aferente anului 2020. Nu am intrat in posesia acestui card.

Ce ma sfatuiti sa fac pentru a intra in posesia acestor drepturi?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
nataliaz, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale restante nataliaz nataliaz Buna ziua! Angajat in cadrul unui spital, cu demisie din 1 aprilie 2020, am depus solicitare de acordare a indemnizatiei de 75% conform legii 19/2020 (pt ... (vezi toată discuția)
Vouchere de vacanta nataliaz nataliaz Buna ziua! Am depus demisia in 2 aprilie 2020, decizia de incetare s-a facut cu data de 15.07.2020 In data de 05.08.2020 am primit notificare de la firma de ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta/vouchere de vacanta nastaseana nastaseana Buna ziua. Lucrez intr-o societate cu capital majoritar de stat si de la 4 iulie 2014 a intrat in vigoare ordonanta vocuherele de vacanta. In contarctul meu ... (vezi toată discuția)