avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine domiciliul copiilor la mine ca tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine domiciliul copiilor la mine ca tata?

Cum pot obtine domiciliul copiilor la mine ca tata?
Cel mai recent răspuns: Anton-Valerian , utilizator 13:50, 27 Septembrie 2020
Cum ? Cereti in instanta ca locuinta copiilor sa fie stabilita la dvs, mai departe, rezultatul depinde de situatia dvs concreta, de ce probe aveti si cum le administrati.

Sa stiti ca pe forum, nu sunteti taxat la cuvant, asa ca nu e cazul sa faceti economie de cuvinte
nici nu ati zis ce copii, cati sunt, ce varste au..cu cine stau, cine ii ingrijeste etc, etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
E prima oara cand scriu pe acest forum...
Sunt casatorit de 6 ani si avem 2 copii. Sotia mea a plecat de cca 6 saptamani cu chirie si a luat fata de 2 ani si 8 luni cu ea, iar baiatul de 4 ani si 10 luni a ramas cu mine. A incercat cu tot felul de declaratii pe la Politie, mi-a obtinut 2 ordine de restrictie, ultimul a fost respins in Instanta. In toata aceasta perioada l-am lasat zilnic sa vorbeasca cu ea la telefon si ne-am intalnit deseori toti 4 in parc.
Intre timp am inscris copiii la aceeasi gradinita cu speranta ca macar acolo copiii sa stea impreuna. Fata fiind la ea nu a adus-o deloc la gradinita, iar baiatul dupa 3 zile ce l-am dus eu la gradinita, s-a prezentat ea inainte de terminarea programului, a scos baiatul, si de atunci nu mi-i mai da deloc nici la telefon, nici sa-i vad. O rog in fiecrae zi prin mesaje, dar nimic.
Tot ea, pe cand baiatul era la mine, a cerut ordonanta presedintiala pt a obtine autoritatea la amandoi copiii si pensie. Acum se judeca, dar sincer mi-e frica, cei de la Autoritatea Tutelara au declarat dupa ce au fost in vizita la ea (si au gasit copiii la televizor cu bunica si cu fratele ei(care a incercat sa se sinucida de 2 ori doar in acest an, preot fiind) dar nu au mentionat aceasta in raport) au sfatuit domiciliul ambilor copii la mama (fiind cred marcati de povestile sotiei mele ca am inselat-o, ca am batut-o, bineinteles totul nedovedit). Cand i-am intrebat de ce au scris asa in raport, mi-au explicat ca l-au facut in graba, ca era seara si ca este ideea traditionala caci copiii mici trebuie sa stea la mama.
Eu vreau ca mcar baiatul sa ramana la mine, mai ales ca e foarte atasat de mine, si astfel voi putea tine mult mai des legatura si cu fata. Sotia mea depindea foarte mult de mine, eu am fost mereu prezent, am avut bone, menajere, si ea nu lucra, nu-mi imaginez cum va avea acum grija de 2 copii cand trebuie sa mearga si la munca, sa-i duca la gradinita...sa-i scoata, doar cu mama ei ca ajutor.
E foarte greu sa dovedesc acest lucru in Instanta.
Va mutumesc daca ati citit si sa va ajute Dumnezeu !!
Te asteapta o situatie grea, acum sotia isi asigura domiciliul copiilor. Probabil vei obtine 2 weekend-uri pe luna si o seara in timpul saptamanii.
Ma intreb cand incep instantele sa sanctioneze comportamentul parintilor care apeleaza la asemenea strategii.
Daca minorul este atașat de dvs. ati avea șanse.
Daca nu veți rezolva amiabil va așteaptă procese multe si dificile.
Apelati la avocat ca măcar sa va redacteze si coordoneze actiunea daca nu va permiteti si reprezentare deoarece conteaza foarte mult sa fie foarte bine redactata actiunea.
Cumva off-topic, ce este de facut daca minorul e atasat dar totusi medierea esueaza, mama pune tot felul de piedici pentru a tine copiii cat mai mult numai la ea si afirma ca le este bine si fara tata? Un avocat este bun in aceasta situatie pentru a asigura un program putin mai larg decat cel standard, asta e cert. Dar sa fim seriosi, nu sunt judecatori care dau domiciliul minorului de 4 la tata in conditiile prezentate.

Alte discuții în legătură

Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Copilul meu anamaria2oop anamaria2oop Buna seara nu sunt casatorita si am un copil,eu locuiesc in oras iar copilul il tin la tara cu mama mea pentru ca nu am cu cine sa il las acasa cat timp eu ... (vezi toată discuția)