avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cu program 2 ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cu program 2 ore pe zi

CIM cu program 2 ore pe zi
Buna seara. Dorim in cadrul societății sa angajam 3 persoane (pe șantier) care vor lucra timp de o luna (cim pe perioada determinata), câte 2 ore pe zi, in intervalul 9-18. Cum ar trebui sa scriem in CIM? Suntem obligați să trecem cele două ore fix, de ex de la 9-11, 12-14, etc.? Noi nu știm de acum ora la care îi vom chema, când va fi nevoie de ei în timpul zilei. Ei cunosc asta. Nu vrem probleme la eventuale controale....E posibil astfel de contract? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 08:05, 30 Septembrie 2020
Buna seara.in primul rand trebuie CIM.din pacateblegea spune ca puteti chema persoanele oricand,daca treceti in contract program inegal.probabil nu gasiti astfel de persoane.parerea meadaca nu stiti ce aveti de lucru maine chemati unul seara si unul dimineata.nu sunteti obligat de lege sa treceti orele.orele pot di oricand de la 6-20.mult succes.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Ce lege spune ca se poate chema persoanele oricand?

2. Contractul individual de muncă cu timp parţial trebuie sa cuprinda, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2) C.mun., printre altele, durata muncii şi repartizarea programului de lucru.

3. Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.
Va mulțumesc mult! Și atunci pentru situația noastră nu exista nicio posibilitate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar putea exista solutia stabilirii unui program individualizat de munca....

art.118 C.mun.
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.
Va mulțumesc mult! Dar asta înseamnă că obligatoriu trebuie și program fix? Sau e ok sa fie doar individualizat....adică scriem:
2 ore pe zi/individualizat, 20 ore pe săptămână

Alte discuții în legătură

Program de lucru flexibil-angajat cu norma partial d_florys d_florys Care ar fi modalitatea corecta si legala pentru ca un salariat cu norma partiala , sa nu aiba o \"planificare\" stricta a programului de lucru, dar cu ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)
Dosar salariat manolacheflorentina manolacheflorentina VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE ACT ADITIONAL LA CIM IN CARE ESTE PREVAZUT PROGRAM FLEXIBIL. AM SALARIATI CU 4 ORE IAR CEI DE LA ITM MIAU SPUS SA ... (vezi toată discuția)