avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cu plata creditului in caz de deces?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cu plata creditului in caz de deces?

Buna ziua!
As dori sa stiu ce se intampla cu plata creditului in caz de deces al debitorului(pers. fizica)? Restituirea acestuia revine familiei sau ce se intampla in acest caz?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miriam_mir , utilizator 16:45, 6 Ianuarie 2010
Mostenitorii defunctului (debitor persoana fizica) vor fi obligati la plata creditului, intrucat succesorii (mostenitorii) vor prelua atat activul cat si pasivul respectivei succesiuni.
Toate imprumuturile negarantate , au si o asigurare de viata a debitorului , cu anumite excluderi daca este cazul .
Ar fi bine ca succesorii sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar, pentru a putea raspunde doar in limita activului si pasivului succesiunii.
buna ziua,

In cazul in care decedeaza titularul creditului iar dvs nu ati semnat ca si codebitor sau girant, trebuie sa mergeti la banca sa anuntati decesul titularului cu certificatul de deces , contractul de credit.Se completeaza o cerere la banca si creditul va fi preluat iar dvs nu aveti nici o raspundere.Sunt cateva banci(f putine la numar) care nu fac asigurari de viata in cazul unui credit.Uitati-va in documentele de la banca care s-au dat la acordarea creditului si in proportie de 70% exista si o asig de viata.
Buna ziua , si eu sunt tot intr-o situatie asemanatoare si vroiam sa deschid un topic nou. Am sa scriu aici si va rog sa raspunda numai persoanele care chiar stiu putin drept si au lucrat in acest domeniu ...
Mama mea are cateva credite luate ... nu ma intrebati pt ce ca nici eu nu stiu sa va spun ... Nu sunt valori mari ... cum vedem la tv ... dar pentru familia mea sunt enorme ... mai ales in situatia actuala.Sunt 3-4 credite ... Unul pt masina ... in valoare de 4500 de euro (90 de euro lunar) ... si mai 3 credite de aprox 200 mil , 160 mil , si 80 de mil ... (astea de care stiu eu) . Situatia noastra nu este tocmai roz , eu am terminat facultatea si nu mi-am gasit de lucru , tatal meu a fost dat afara anul trecut si in ianuarie se termina somajul iar acum a fost data si mama afara. Nu vreau sa cobesc dar in situatia asta nu cred ca o sa ajungem foarte bine . Eu mai am un frate .. la casa lui cu copil mic , dar care sta in chirie.Am uitat cred sa precizez ca si noi stam tot in chirie. Intrebarea mea ... in cazul in care Doamne fereste ... decedeaza parintii ... din cate am vazut mai sus ... mostenitorii (eu si fratele) .. vom mosteni si datoriile lor ... Dar in aceasta situatie , in care NU AVEM ce mosteni ? in afara de masina care nu acopera nici macar unul dintre credite ... CE putem pati ? Sau cum putem plati noi acele credite ? Ma streseaza ingrozitor aceasta situatie ... si nu stiu la ce sa ma astept .. Va multumesc pt raspunsuri anticipat!

Alte discuții în legătură

Datoriile bancare se mostenesc de catre copii? iacobdragomir iacobdragomir Cum pot fi sistate taxele si comisioanele de intarziere de plata la termenul stabilit initial? Datoriile la banca se mostenesc de catre copii? (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)