avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In cazul suspendarii contractelor 52/1/C - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In cazul suspendarii contractelor 52/1/C - somajul ...

Buna ziua,
In cazul suspendarii contractelor 52/1/C - somajul tehnic se mai deconteaza de la stat?
Este vorba despre angajati din domeniile pensiuni, restaurante, baruri, cafenele, spalatorie si curatare articole textile?

Multumesc!
Ramona Tincau
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 19 Octombrie 2020
Incepând cu data de 24 iulie 2020, angajații companiilor a căror activitate a fost suspendată ca urmare a anchetei epidemiologice efectuată de către direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de indemnizații egale cu 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

Indemnizația se suportă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire somaj tehnic dupa 01.06.2020 VIODA VIODA Care sunt codurile CAEN pentru care firmele pot prelungi suspendarea contractelor de munca in vederea obtinerii somajului tehnic de la stat? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic subventionat de stat -in stare de alerta BRATU ALINA BRATU ALINA Legea 298/2020 modifica si completeaza Codul Muncii , 2. După articolul 53 se introduce un nou articol, articolul 531, cu următorul cuprins: \" Art. 531. ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ancapop85 ancapop85 Buna ziua. Ce tip de firme afectate beneficiaza de suportul statului? As fi interesata de pasii de urmat pentru trimitere in somaj tehnic. Va multumesc! (vezi toată discuția)