avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic subventionat de stat -in stare de alerta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic subventionat de stat -in stare de alerta

Legea 298/2020 modifica si completeaza Codul Muncii , 2. După articolul 53 se introduce un nou articol, articolul 531, cu următorul cuprins:

"
Art. 531. -
(1) În cazul suspendării temporare a activității și/sau a reducerii acesteia ca urmare a decretării stării de asediu sau stării de urgență potrivit art. 93 alin. (1) din Constituția României, republicată, salariații afectați de activitatea redusă sau întreruptă, care au contractul individual de muncă suspendat, beneficiază de o indemnizație plătită din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat în vigoare, pe toată durata menținerii stării de asediu sau stării de urgență, după caz.
Intrebarea mea este: in situatia in care eu angajatii ii am suspendati in baza art.52 alin.2 litc pentru ca autoritatile locare si anume prefectura a emis hotarari in baza carora mi-au suspendat activtatea ( acum fiind stare de alerta nu de asediu sau urgenta cum apare in modificare) eu mai pot solicita somaj tehnic de a stat pentru ei ?
Cel mai recent răspuns: BRATU ALINA , utilizator 08:42, 11 Ianuarie 2021
Da, se poate solicita asa ceva.
Buna ziua , avand in vedere legea 298/2020 pot suspenda in continuare contractele de munca conform art 52 alin 2 (c) in baza prelungirii starii de alerta, (si sa beneficiez de somajul tehnic subventionat de stat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! sunt un șofer de camion si lucrez ca tracționist cu ... MariusPirlea2024 MariusPirlea2024 Concediu sau demisie? Bună! Sunt un șofer de camion si lucrez ca tracționist cu o firmă românească în baza unui contract de colaborare între această ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic !! madymary33 madymary33 Sa intelegem ca statul plateste 75 % indemnizatii din salariile de baza NU pentru toti salariatii care au contractele suspendate cu art 52 alin 1 lit c...ci ... (vezi toată discuția)
Codul muncii in contextul actual- buna ziua, in luna aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis ... oana.cris oana.cris Buna ziua, In luna Aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis in somaj tehnic pana in luna Iunie inclusiv. In luna Iulie, m-a scos si m-a bagat in preaviz, ... (vezi toată discuția)