avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator electric ...

Vecina mea are amplasat de cateva luni un generator electric care ne poluează atât din cauza zgomotului cât si a noxelor. Situația e de așa natura încât nu se poate sta in curte, si nici in casa doar cu toate geamurile închise. Întrucât nu este doar o soluție de avarie, ci intenționează ca generatorul sa ii fie sursa de curent (menționez ca are posibilitatea de a se racorda la en. electrică din rețea dar nu vrea), ce as putea sa fac?
Am făcut plângere la poliție - aceștia au zis ca mai mult de o amenda nu au ce sa facă, am sunat la garda de mediu - mi-au zis sa merg la Primărie.
Cum ar fi mai indicat sa rezolv aceasta problema a poluării? Efectiv numai rezistam din cauza zgomotului.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:53, 7 Septembrie 2023
Pentru zgomot si vibratii puteti sesiza primaria, Agentia teritoriala de mediu si DJSP, in scris cu nr. de inregistrare/ data. Invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si cereti raspuns scris, cu masurile luate.
Daca nu primiti raspuns scris in termen de 30 de zile puteti deschide actiune in contencios administrativ conform prevederilor Legii nr. 554/ 2004. Gasiti legea aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca


POPA GHEORGHE a scris:

Pentru zgomot si vibratii puteti sesiza primaria,


Primaria nu detine baza tehnica cu care eventual sa dovedeasca valoarea zgomotului produs de geeratorul electric
Am fost la Primărie și mi-au zis ca nu depinde de ei.

Știți cumva unde sa ma adresez pentru a întocmi o dovada a valorii zgomotului și a nivelul noxelor, chiar și contracost?


ynocentta a scris:



POPA GHEORGHE a scris:

Pentru zgomot si vibratii puteti sesiza primaria,


Primaria nu detine baza tehnica cu care eventual sa dovedeasca valoarea zgomotului produs de geeratorul electric


Daca doriti sa efectuati masuratori de zgomot si vibratii, gasiti pe internet firme autorizate de Inspectia muncii si Ministerul sanatatii care efectueaza determinari contracost si emite buletine de determjinare noxe fizice - zgomot si vibratii.
Informatii gasiti aici: [ link extern ] /
@ ynocentta. Referitor la determinari de noxe de catre primarii. Nu mai sustineti ceea ce nu stiti.
Exista primarii care doresc sa respecte Legea nr. 61/ 1991 republicata privind linistea si ordinea publica, caz in care isi procura sonometre si/sau incheie contracte de prestari servicii cu firme autorizate sa efectueze determinari de noxe fizice. Prin lege, primaria si politia sunt institutii ale statului imputernicite sa gestioneze astfel de situatii, adica sa promoveze/ sa supravegheze/ sa amendeze, etc. persoanele si firmele care nu respecta legea. Ca nu vor sa respecte legea, este cu totul alta discutie. Se poate sesiza prefectura si instanta prin contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa cu muzica deschisa in spatele casei mele hori27 hori27 Locuiesc la casa si de curand in spatele casei s-a deschis o terasa cu muzica,zidul de la spatele casei este comun cu aceasta terasa.Zgomotele clientilor si ... (vezi toată discuția)
Deranjat de srl-ul din vecini ovidiupacurar ovidiupacurar Buna ziua, vecinul de linga mine are un service auto tinichigerie- vopsitorie mai precis. Problema pe care doresc sa o semnalez este urmatoarea: - pe langa ... (vezi toată discuția)
Ce avize sunt necesare pt funcționarea unei terase restaurant în aer liber? eduardoo eduardoo Ce avize trebuie sa detina un restaurant cu terasa pt a functiona legal ? Intrucat am o problema in ceea ce priveste poluarea fonica (muzica la maxim ... (vezi toată discuția)