avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poluare, grupa a doua de munca si pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poluare, grupa a doua de munca si pensionare

Buna ziua!
Cine are grupa a doua de munca beneficiaza de iesirea la pensie cu 2 ani mai devreme pentru ca a locuit minimum 30 de ani intr-o localitate poluata?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
angiandu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:39, 27 August 2023
Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, respectiv în localitățile Baia Mare, Călărași, Copșa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureș, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum și în localitățile Aninoasa, Baia de Criș, Băița, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petrila, Petroșani, Șoimuș, Teliuc, Uricani, Vețel, Vulcan din județul Hunedoara, localitățile Abrud, Baia de Arieș, Lupșa, Roșia Montană și Zlatna din județul Alba, localitatea Slobozia din județul Ialomița, localitățile Iacobeni și Vatra Dornei din județul Suceava, localitățile Margina, Nădrag și Tomești din județul Timiș, localitățile Berbești și Râmnicu Vâlcea din județul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută de lege.
Am 20 ani grupa 2 de munca,pot benificia de cei 2 ani reducere zona poluata. Am vechime munca 40 ani.va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2023
miron.sevatel@yahoo.com, utilizator
Reducerea de la poluare nu se cumulează cu alte reduceri de vârstă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea ... Mar59Top Mar59Top Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea 207 din 2020,ca și perioadă de vechime în munca? (vezi toată discuția)
în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată ... ovidiu1957 ovidiu1957 în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată peste 30 ani ce fel de cerere de pensionare trebuie?am vechime 28 de ani. anticipată sau ... (vezi toată discuția)
Legea cu iesirea cu 2 ani mai repede la pensie ganeacristi ganeacristi Buna. A trecut legea cu iesirea cu 2 ani mai repede la pensie in judetul Hunedoara? E trecuta in monitorul oficial? (vezi toată discuția)