avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... în baza legii referitor la domiciliul în localitate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată ...

în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată peste 30 ani ce fel de cerere de pensionare trebuie?am vechime 28 de ani.
anticipată sau limită de vârstă?
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
ovidiu1957, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiu1957 , utilizator 14:18, 30 Octombrie 2020
Precizati ;
1. data nasterii
2. stagiu complet de cotizare
3. stagiu de cotizare in grupe de munca ; conditii deosebite/speciale.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
09 11 1959 (pt soție)
30 ani!
fără grupă!
ms
Se poate pensiona la limita de varsta iunie 2021 (61 ani si 7 luni).Stagiul complet de cotizare este de 31 ani si 7 luni.
așadar nu contează că locuiește de peste 30 de ani în oraș cu poluare mare?
ms
Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, a prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a țițeiului parafinos și neparafinos, a distilării țițeiului în vederea producerii păcurii și a uleiurilor, respectiv în localitățile Baia Mare, Călărași, Copșa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureș, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum și în localitățile Aninoasa, Baia de Criș, Băița, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petrila, Petroșani, Șoimuș, Teliuc, Uricani, Vețel, Vulcan din județul Hunedoara, localitățile Abrud, Baia de Arieș, Lupșa, Roșia Montană și Zlatna din județul Alba, localitățile Bacău și Onești din județul Bacău, localitățile Victoria și Făgăraș din județul Brașov, localitățile Anina, Armeniș, Ciudanovița, Moldova Nouă, Oțelu Roșu și Reșița din județul Caraș-Severin, localitățile Câmpia Turzii, Dej și Turda din județul Cluj, localitatea Galați din județul Galați, localitățile Brănești, Drăgotești, Fărcășești, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopșoru, Rovinari, Urdari și Turceni din județul Gorj, localitățile Ciulnița și Slobozia din județul Ialomița, localitățile Brazi și Ploiești din județul Prahova, localitățile Iacobeni și Vatra Dornei din județul Suceava, localitățile Fârdea, Margina, Nădrag și Tomești din județul Timiș, localitatea Mina Altân Tepe din județul Tulcea, localitățile Berbești și Râmnicu Vâlcea din județul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută de lege.

In speta, poate beneficia ,in prezent, de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută de lege ... situatie in care se poate depune dosarul de pensionare.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. Începând cu noiembrie 2020, pentru persoanele din ... sufletu_andreia sufletu_andreia Bună ziua. Începând cu noiembrie 2020, pentru persoanele din anumite comunități exista o reducere a vârstei de pensionare cu 2 ani din cauza poluării. ... (vezi toată discuția)
Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea ... Mar59Top Mar59Top Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea 207 din 2020,ca și perioadă de vechime în munca? (vezi toată discuția)
Interpretare posibil gresita a legii 207/2020 alind alind Buna ziua! Ne confruntam cu urmatoarea problema: Mama mea se apropie de varsta pensionarii si am mers la casa de pensii pentru a vedea daca poate iesi anul ... (vezi toată discuția)