avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce condiții trebuie să îndeplinești să ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea ...

Ce condiții trebuie să îndeplinești să beneficiezi de legea 207 din 2020,ca și perioadă de vechime în munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 20 Noiembrie 2020
Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, a prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a țițeiului parafinos și neparafinos, a distilării țițeiului în vederea producerii păcurii și a uleiurilor, respectiv în localitățile Baia Mare, Călărași, Copșa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureș, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum și în localitățile Aninoasa, Baia de Criș, Băița, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petrila, Petroșani, Șoimuș, Teliuc, Uricani, Vețel, Vulcan din județul Hunedoara, localitățile Abrud, Baia de Arieș, Lupșa, Roșia Montană și Zlatna din județul Alba, localitățile Victoria și Făgăraș din județul Brașov, localitatea Galați din județul Galați, localitățile Ciulnița și Slobozia din județul Ialomița, localitățile Brazi și Ploiești din județul Prahova, localitățile Iacobeni și Vatra Dornei din județul Suceava, localitățile Margina, Nădrag și Tomești din județul Timiș, localitățile Berbești și Râmnicu Vâlcea din județul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4) art.65 din Legea 263/2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poluare, grupa a doua de munca si pensionare angiandu angiandu Buna ziua! Cine are grupa a doua de munca beneficiaza de iesirea la pensie cu 2 ani mai devreme pentru ca a locuit minimum 30 de ani intr-o localitate ... (vezi toată discuția)
în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată ... ovidiu1957 ovidiu1957 în baza legii referitor la domiciliul în localitate poluată peste 30 ani ce fel de cerere de pensionare trebuie?am vechime 28 de ani. anticipată sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. Începând cu noiembrie 2020, pentru persoanele din ... sufletu_andreia sufletu_andreia Bună ziua. Începând cu noiembrie 2020, pentru persoanele din anumite comunități exista o reducere a vârstei de pensionare cu 2 ani din cauza poluării. ... (vezi toată discuția)