AS vrea sa stiu oare ce as putea face intr-un caz ca asta...
Eu lucrez intr-o intreprindere multintionala de aproape 3 ani ca si DTP -ist (grafician) ma ocup cu personalizari plicuri, am fost cam workoholic, am fost prezent acolo de fiecare datacand era nevoie de mine indiferent la ce ora chiar si noaptea, lucram si cate 20 de ore pe zi pentru ca firma sa aiba productie si totul sa mearga pe roate, pe scurt am dat tot din mine sa fie bine... dar odata cu venirea crizei mi-au taiat orele suplimentare care ma faceau sa ajung la 2000 de lei pe luna, dupa taierea lor am ajuns la 1600. Bine inteles dupa 3 luni am inceput sa refuz sa mai raman peste program, am respectat orele de lucru pentru ca munca mea nu e pe gratis. De aici au inceput problemele. Au zis ca mai angajeaza o persoana, si fac 2 schimburi. Au angajat pe un tip pe care au hotarat sa il mute pe vanzari si au mai angajat inca o persoana... Sefii de la Bucuresti au refuzat ca tipu sa treaca pe vanzari fiindca deja au gasit ei un alt candidat pentru acel post. Asa ca sefii din cluj s-au trezit cu 3 angajati pe 2 posturi, dintre care cei 2 noi veniti sunt platiti cu 1200 de lei, iar eu cu 1600... Au hotarat ca eu sa plec din firma. Au venit la mine si mi-au zis sa imi dau demisia, si sa imi caut altceva de lucru... din pacate e perioada de criza si in timp de 3 luni nu mi-am gasit nimic de lucru... acum au venit la mine cu ideea de a merge pe un alt post din firma, ca si stivuitorist. Am refuzat. Acum, ei vor sa imi trimita in scris instiintarea de mutare pe alt post, pe care am sa o refuz si in scris. Dupa care urmeaza sa inainteze actele pentru a ma da in somaj de la 1 Ianuarie...
Cum vi se pare ? E corect ? Oare ce as putea face ?
Demisia este un act unilateral de vointa al dvs. si inseamna incetarea raportului de munca la cererea dvs..
In situatia prezentata de dvs. sunt doua posturi cu aceleasi sarcini si responsabilitati,unde sunt angajate 2 persoane iar cea de-a treia nu are post si este incadrata pe alta functie.
Angajatorul isi poate reorganiza activitatea renuntand la cele doua posturi si infiintand altele cu alta denumire si alte sarcini si sa le ofere celor doi dar si asa posturile nou infiintate trebuiesc ocupate printr-o exminare si evaluare a cunostintelor.
Ii puteti actiona in instanta cand primiti decizia de concediere ( asa cum spuneti ve-ti beneficia de indemnizatie somaj) in termen de 30 de zile intrucat concediere nu este reala si serioasa si are legatura cu persoana dvs..
Mi-au dat o instiintare in 9.12.2009, cum ca de pe postul de grafician ma muta pe postul de stivuitorist, iar in urma refuzului in 17 dec mi-au dat preavizul conf Legii 53/2003 - Codul Muncii pe baza art 65 alin 1.
Mi-am scos concediu medical pentru 14 zile si din 16 dec nu am mai fost la munca. Cand am dus concediul mi-a dat preavizul... daca il modifica sa il semnez ? Oare am sanse de castig ?
Pentru a se vedea ce sanse aveti in mod real , trebuie sa studieze cazul un avocat.Nu se pot estima profesionoist sanse la general.E ca si cum ai pune , ca medic un diagnostic dupa un mail...
CM suspenda preavizul.Oricum , si daca nu-l priiti trebuie sa va fie comunicat , eventual prin posta.conform CM, decizia de concediere cuprinde si durata preavizului.
Aceasta decizie o puteti ataca cum am spus, in termen de 30 de zile de la comunicare .
Sfatul meu este sa consultati un avocat sa vedeti ce sanse aveti.
Legislatie
adela65
sunt in proces cu angajatorul pentru anularea unei decizii de concediere. Din ceea ce am citit pe forumul dv. am inteles urmatoarele:
- neacordarea ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat
acuta
Buna ziua.Dorescsa ma ajuta-ti in urmatoarea problema:
Un angajat al nostru isi va face cerere de reintegrare in functie,in baza unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)