avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl-declaratii de depus pt. societate fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl-declaratii de depus pt. societate fara activitate

Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc:
1. pentru o societate comerciala fara activitate infiintata anul trecut, purtatoare de tva (nu are activitatea suspendata) ce declaratii trebuie depuse? in ce termene? trebuie depuse si la Finante si la Registru?
2. pot merge cu dosarul la Reg Com pentru suspendare chiar daca nu are toate declaratiile depuse( nu sunt actele in regula)? (pt ca nu am fost in tara am neglijat depunerea lor iar procedurile chiar ma depasesc)
3.daca exista autorizatii pentru un punct de lucru inregistrat la Reg Com ce trebuie facut in plus? (am inchiriat un spatiu in dec. anul trecut cu ideea de a deschide magazin alimentar, intre timp am renuntat si la idee si la spatiu).
4.pot obtine de la Finante o situatie cu ce s-a depus si ce nu? mai pot depune acum chiar daca e tardiv?
Va multumesc! Si imi cer scuze daca repet ceva ce s-a mai discutat in forum, am cautat, dar am gasit doar bucatele din ce as vrea si ar trebui sa stiu.
Cel mai recent răspuns: MARIANA TRUFIN , Consilier juridic 15:37, 17 Septembrie 2009
gasiti formular pentru suspedarea activitatii si toate actele necesare
[ link extern ]

In privinta declaratiilor, va rog dicutati problema cu contabila dvs pt a va indruma cat mai bine .
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
C.A. Tamara Lenz , Avocat
Declaratiile trebuiau depuse. In plus, mergeti la Finante si verificati starea societatii sa nu fi cerut intre timp Finantele dizolvarea ca urmare a nedepunerii declariilor in termen. Solicitati si o fisa fiscala, pentru ca e posibil sa aveti cel putin impozitul forfetar de platit.
Apoi mergeti si la ONRC sa va inchideti punctul de lucru si sa solicitati suspendarea. Succes !
in cat timp pot cere Finantele dizolvarea firmei? ce presupune aceasta dizolvare ceruta de Finante?
multumesc.
Nedepunerea declaratiilor fiscale la termen atrage inactivitatea firmelor

Persoanele juridice care nu depun declaratii fiscale la doua termene consecutive si carora nu li s-a aprobat un regim derogatoriu vor fi declarate inactive, potrivit unui ordin recent al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Reglementarile vin pe fondul ultimelor modificari ale Codul de procedura fiscala.
Prin Ordinul nr. 819/2008, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a stabilit Procedura privind declararea contribuabililor inactivi. Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial Partea I nr. 404 din 29 mai 2008.

Dizolvarea presupune deschiderea procedurii de lichidare si radiere apoi de la O.N.R.C.


eu as vrea sa scap de ea...este infiintata in iulie 08, nu am depus bilantul , ci doar declaratiile in noiembrie parca si o declaratie de inactivitate in februarie.
daca se cere dizolvarea ce se intampla cu datoriile catre finante(ca probabil exista impozitul forfetar de platit)?
daca se cere dizolvarea forfetarul curge in continuare?
cum credeti ca ar fi cel mai bine sa procedez?

Alte discuții în legătură

Imp. forfetar crea crea Firma are activitatea suspendata din data de 14.12.2006 pana 13.12.2009 Am anuntat ANAF-ul judetean , prin depunerea unei copii dupa Hotararea AGA.( ca nici ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate cu datorii nedeclarate biaioana biaioana Buna ziua, In cazul unei soc com cu un singur asociat procedura de dizolvare pare a fi simpla, se completeaza o cerere, se duce un certificat fiscal de la Adm ... (vezi toată discuția)
Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)