avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat la un srl de negasit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat la un srl de negasit

Sotia mea detine o firma la care mai este un asociat 50 %, deci sint 2 asociati
Ideea e ca ceva timp in urma ele au facut aceasta firma si au avut un mare esec ,
al doilea asociat sia luat talpasita si nu mai dau de el deloc , din auzite am inteles ca e undeva in italia iar eu depun declaratii la administratie si registrul comertului
Poate celalalt asociat care e si administrator al firmei sa o preia sau sa o dizolve ?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 21:35, 2 Ianuarie 2010
se poate face suspendare respectandu-se disp art 192 Lsc. trebuie sa tineti cont ca daca societatea este suspendata nu se va putea dispune dizolvarea pt nedepunere sit financiare.
- solicitati instantei dizolvarea societatii - aratati ca celalalt asociat-administrator unic, nu-i de gasit. ( ca i-ati trimis ceva scrisori recomandate care s-au intors, aratati ca nu a semnat nici un act contabil desi e administrator.... ). Cum reusiti sa depuneti la Reg Com situatiile anuale, acolo trebuie un proces verbal al asociatiilor - evident semnat de toti asociatii sau de mandatarii lor.....in caz contrar reg. com. nu poate primii situatiile( nedepunerea situatiilor financiare anuale la reg. com. poate duce la dizolvarea societatii - conf. art. 237 din L31/1990).

Succes!

toate actele au fost semnate doar de sotie , care e asociat 50% , si administrator al firmei ,la reg com contabilul a depus declaratiile tot timpul
Ideea e ca acum doi ani a omis sa depuna declaratiile fin si a venit instiintare acasa de dizolvare , dar totusi am avut o speranta ca dam de asociat si am depus din nou , acum imi pare rau , si mai ales platesc un imp forfetar aiurea
mda- forfetar se plateste daca nu e suspendata activitatea societatii( care suspendare se poate face doar cu semnatura asociatilor, ca si administrator poate doar sa depuna actele dar semnate de ambii asociati). Dizolvarea societatii era solutia buna. Daca societatea nu are datorii la stat e super simplu si o dizolvare judiciara -. Cum depuneti situatiile financiare( dvs le numiti declaratii, dar la reg com se depun situatiile financiare, adica bilantul) ? La depunerea lui trebuie sa aveti si un proces verbal al asociatilor - care trebuie semnat de toti asociatii.

Succes!
giolgau a scris:
[quot
..... iar eu nu cunosc pasii de a o actiona in instanta

se introduce la Tribunalul din raza localitatii unde isi are sediul societatea o simpla actiune prin care se cere dizolvarea societatii in baza art. 237, alin 1, L31/1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Srl-declaratii de depus pt. societate fara activitate mihaela3102 mihaela3102 Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc: 1. pentru o societate comerciala fara activitate infiintata anul trecut, purtatoare de tva (nu are activitatea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare oficiu srl Laura665 Laura665 am un srl care nu a avut niciodata activitate, sunt actionar unici si administrator nu am mai depus la finante declaratii de 4 ani, cred. nici nu am ... (vezi toată discuția)