avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de pensie respinsa cu caracter provizoriu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de pensie respinsa cu caracter provizoriu

Buna ziua, am depus cererea de pensie la data de 23.09.2019 prin intermediul Casei de Pensii din Austria la Casa de Pensii Bihor. Am intrebat de cateva ori telelfonic, dupa ca. 4 luni, cat mai dureaza si mi s-a spus sa am rabdare, dosarul este complet. La email-uri nu am primit nici un raspuns, asa ca dupa ce a trecut mai mult de 1 an, m-am adresat Ministerului si in urma unei petitii din 14.10.2020 la Ministerul Muncii, am primit o copie la data 11.11.2020 a unei decizii de respingere (eu personal nu am primit-o) prin Ministerul Muncii (email) care este datata din 12.10.2020 cu dreptul de contestatie 45 zile. Totodata scrie in decizia de respingere ca este provizorie pana la obtinerea formularului E 205 DE din partea institutiei de instrumentare din Austria. Aceasta a trimis astazi acest formular. Daca trec cele 45 de zile si acest formular nu a ajuns, pierd pensia din Romania pe un an de zile? Doar ca dupa petitia mea, rapid mi s-a prelucrat dosarul cu o respingere datata de 12.10.20? mentionez ca eu personal nu am primit nici o decizie si nici Casa de Pensii din Austria. Cum si unde fac aceasta contestatie? Exista formular pt contestatii si cui o trimit? 45 de zile incepand cu 12.10.20, este 25.11.20.? Multumesc anticipat pt. raspuns

Alte discuții în legătură

Daca nu am primit decizia de recalculare, insa am primit pensia ... septimia septimia daca nu am primit decizia de recalculare, insa am primit pensia pe septembrie , la nivelul lunii august, trebuie sa fac contestatie la casa de pensii ?? (vezi toată discuția)
Emitere decizie pensie invaliditate agata61 agata61 in data de 01.07.2016 sotul meu a depus dosarul pentru pensie invaliditate grad II la Casa Judeteana de Pensii Caras-Severin. Nici pana la acesta data nu a ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensie Ada_S15 Ada_S15 Bună ziua,am si eu o întrebare:mamă mea a depus actele Pt pensionare Si recent i-a ajuns si decizia,însă nu este mulțumită de rezultat,cu siguranță au ... (vezi toată discuția)