avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... UBO pentru o companie din Estonia- posibile probleme ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

UBO pentru o companie din Estonia- posibile probleme legale?

Buna ziua.
Seful meu din Israel mi-a propus sa fiu UBO (ultimate beneficial owner) pentru o companie de cyptocurrency exchange din Estonia pentru o suma lunara. M-a contactat pe mine pt ca are nevoie de un UBO rezident UE.
Compania se ocupa de schimbul valutar din criptomonede in diverse valute, e infiintata in 2019 si urmeaza a fi controlata de seful meu si conglomeratul lui de companii.
Implicarea mea ar fi una foarte mica dpdv al activitatii, dar semnatura mea ar aparea pe toate contractele, bilanturile contabile etc.
Eu am incredere in acest domn, lucrez cu el de mai mult de 3 ani, dar am totusi niste dubii, avand in vedere ca semnatura mea electronica ar fi aplicata de angajatii sai/contabilii sai, uneori fara ca eu sa fiu consultat.
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Cat este de legala o astfel de procedura? La ce riscuri legale/fiscale m-as expune?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020
AlexSlevin, utilizator

Alte discuții în legătură

Diferente de curs valutar Cristina.P Cristina.P Ajutati-ma va rog mult in privinta facturarii diferentelor de curs valutar. Concret m-ar interesa daca am voie sa calculez si in ce conditii, daca este ... (vezi toată discuția)
Cum este corect factura din ue + chitanta sau .. icoman icoman Buna ziua. Cumparaturile pe persoana juridica din alta tara din UE ( aprovizionare cu marfa) fara TVA (inreg in Reg Intracomunitar, platitoare TVA - la ... (vezi toată discuția)
Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)