avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social fără diminuarea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social fără diminuarea participațiilor celorlalți actionari

Bună ziua,
În cazul unei societăți pe acțiuni, dacă unul dintre acționari dorește să contribuie cu o sumă de bani în vederea asigurării necesarului de lichidități, se poate realiza acest lucru cu o majorare de capital care să nu implice și diminuarea participațiilor celorlalți acționari? Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2020
Bog-Ppvc, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:30, 22 Noiembrie 2020
Trebuie sa li se acorde si celorlalti actionari dreptul ca intr-un interval de timp stabilit in hotararea adunarii generale de majorare a capitalului social, sa subscrie daca vor contravaloarea actiunilor care li se cuvin fiecaruia din valoarea majorarii procentual dupa cate actiuni detin initial in firma. Cititi si de la art. 210 si urmatoarele din legea societatilor comerciale 31/1990 actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura majorare capital social sa paulsimion paulsimion care este procedura cand un sa cu doi asociati vrea sa majoreze capitalul social dar doar unul sa vina cu banii. este de ajuns o declaratie a celui de-al ... (vezi toată discuția)
Marire capital social Crinisor Crinisor Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms (vezi toată discuția)
Porcedura majorarii capitalului social la societate pe actiuni (inchisa, fara subscriptie publica) ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! As dori sa aflu, cu sprijinul comunitatii Avocatnet, actul normativ care prevede in detaliu procedura ce trebuie urmata la majorarea capitalului ... (vezi toată discuția)