avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura majorare capital social sa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura majorare capital social sa

care este procedura cand un sa cu doi asociati vrea sa majoreze capitalul social dar doar unul sa vina cu banii.
este de ajuns o declaratie a celui de-al doilea ca renunta la dreptul de preferinta si este de acord ca subscrierea sa se faca integral de catre celalalt sau nu se poate acest lucru si actiunile nesubscrise de cel de-al doilea se anuleaza?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 15:35, 12 Septembrie 2008
De ce nu incercati sa faceti majorare din contul de ,,alte rezerve" si atunci nu mai vine nimeni cu banii.
societatea nu are rezerve s-a infiintat de curand asa ca nu am cum decat cu aport in numerar dar se doreste ca doar unul din asociati sa vina cu banii celallat nu are bani nu are nimic impotriva sa i se diminueze cota de participare
Asa ca procedura va fi:
1)
- hot aga de majorare in care mentionez ca dupa expirarea termenului de 30 de zile unul dintre asociati poate subscrie si cota ce ar fi fost destinata celuilat avand in vedere participarea initiala;
- public hotararea in Mof
- astept 30 de zile
- in acest timp unul dintre asociati subscrie partea sa si imediat dupa 30 de zile subscrie si partea celuilalt
- noua hotarare aga care certifica realizarea majorarii si modifica actul constitutiv etc
-publicare hot M.Of.
2) hot aga de majorare in care mentionez ca majorarea se va face doar de un asociat mentionez ca celalat a renuntat la deptul de preferinta (am eventual si o declaratie in acest sens de la acesta in afara de faptul ca semneaza hot aga)
- imediat se subscriu actiunile (se platesc)
- depun hot aga, dovada platii actiuni, act constitutiv actualizat la Reg. Comert
- publicare hot act const actualizat
Cati actionari are societatea?
Citi cu atentie art. 121.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
Florian Turlete, Avocat
are doi actionari nu e listata la bursa actiunile sunt nominative asa ca pot convoca fara probleme AGA dar nu asta e problema ci procedural trebui sa public hotararea de principiu in Reg. Comert trebuie sa astept 30 de zile si apoi sa definitivez operatia sau pot face totul intr-o singura hot aga
Intr-o singura zi rezolvi tot daca te foloseti de dispozitiile art. 121.

Alte discuții în legătură

Majorare capital social s.a. etta etta Ma intereseaza procedura de majorare a capitalului social la o societate pe actiuni . Se convoaca AGA, se publica hotararea de majorare in care doar unul din ... (vezi toată discuția)
Etape in majorarea de capital la s.a. andine andine Va rog sa ma sprijiniti cu un punct de vedere in ce priveste etapele in care are loc o majorare de capital prin aport in numerar al actionarilor unei ... (vezi toată discuția)
Vot in aga artimon artimon Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat prin lege dreptul de -un vot pe actiune in cadru AGA sau actionarul si votul in cadru AGA. Va ... (vezi toată discuția)