avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

o societate acorda tichete de masa de 15 lei.In contractul colectiv de munca la nivel de societate,scrie ca salariatii au dreptul la tichete de masa.In Regulamentul Intern si Contractul individual de munca al fiecarui salariat nu scrie nimic de aceste tichete. Tichetele se acorda in functie de zilele lucrate.Desi legea nu prevede de ce valoare sa fie acordate tichetele,sau daca este interzis sa fie acordate diferentiat, doresc sa stiu daca este legal,sa dam tichete la unii angajati de 15 lei si la altii de 20 lei?
Eu cred ca legal este, unii ar putea sa spuna ca nu este tocmai moral, dar nu, ilegal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 25 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este legal ... vedeti Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare , art.7 :
...
(3) Angajatorii, împreună cu organizațiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanții salariaților, stabilesc prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul intern, după caz, clauze privind acordarea biletelor de valoare, care să prevadă cel puțin următoarele:
a) numărul salariaților din unitate care pot primi bilete de valoare și valoarea nominală acordată, ținând seama de posibilitățile financiare proprii ale angajatorilor;
b) categoriile de salariați care primesc bilete de valoare;
c) criteriile de selecție privind stabilirea salariaților care primesc tichete de masă, ținând seama de prioritățile socioprofesionale și de alte elemente specifice activității;
d) stabilirea concretă a activităților, destinațiilor și evenimentelor care se încadrează în cheltuieli sociale, pentru care se vor acorda salariaților tichete cadou, tichete de creșă și culturale, după caz, și care vor face obiectul contractelor comerciale de prestări de servicii cu unitățile emitente;
.....
si daca sindicatul impreuna cu patronatul nu au specificat acest aspect nicaieri(Valoarea tichetelor de masa)
In acest caz, cum vi se acorda ?
asa cum doreste angajatorul.15 lei.Nu au discutat partile ,valoarea tichetelor.Nu stau sa modifice contractul la fiecare marire de valoare a tichetelor
Ma refeream la documentul în baza căruia se acordă, nu la valoare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete ... Monica.Monica Monica.Monica Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete de masa doar unor angajați din societate? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diferentiate nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buan ziua. Pot sa dau tichete de masa diferentiat? Unei salariate care a a revenit din concediu de crestere copil, pot sa ii fac un act aditional cum ca s-a ... (vezi toată discuția)