avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete culturale doar in baza CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete culturale doar in baza CIM

Buna ziua. Daca o companie acorda tichete culturale doar unor salariati, prin negociere directa (realizarea unui act aditional la CIM), si nu prin regulamentul intern - este legal? Sau este obligatoriu sa fie trecute in regulamentul intern? Care sunt amenzile daca angajatorul da tichete culturale doar in baza unui act aditional la CIM, si nu tuturor angajatilor, dupa conditii stabilite in RIN? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 9 Februarie 2024
este legal... nu exista nicio amenda..

Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, stabilesc prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul intern, după caz, clauze privind acordarea biletelor de valoare, care să prevadă cel puţin următoarele:
a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi bilete de valoare şi valoarea nominală acordată, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;

b) categoriile de salariaţi care primesc bilete de valoare;

c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii;

d) stabilirea concretă a activităţilor, destinaţiilor şi evenimentelor care se încadrează în cheltuieli sociale, pentru care se vor acorda salariaţilor tichete cadou, tichete de creşă şi culturale, după caz, şi care vor face obiectul contractelor comerciale de prestări de servicii cu unităţile emitente;

e) documentaţia pe care trebuie să o prezinte salariatul angajatorului, în vederea acordării tichetelor de creşă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buan ziua. Pot sa dau tichete de masa diferentiat? Unei salariate care a a revenit din concediu de crestere copil, pot sa ii fac un act aditional cum ca s-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete ... Monica.Monica Monica.Monica Bună ziua, va rog sa îmi spuneți dacă se poate acorda tichete de masa doar unor angajați din societate? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diferentiate nicolaie.s nicolaie.s Buna ziua, Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) ... (vezi toată discuția)