avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am finalizat studiile de masterat in luna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul ...

Buna ziua! Am finalizat studiile de masterat in luna iunie anul acesta si din luna octombrie sunt in somaj pana in luna martie, urmeaza sa nasc in luna iulie 2021. Pot beneficia de indemnizatie de cresterea a copilului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 27 Noiembrie 2020
Detaliati exact ce statut ati avut in perioada august 2019 - iulie 2021.
In perioada august 2019 pana in iunie 2020 cand am absolvit, am fost inscrisa la masterat, studii de zi, iar din luna octombrie 2020 primesc ajutor de somaj dupa absolvire, somaj pe care il voi primi pana in luna martie 2021, si urmeaza sa nasc in iunie-iulie 2021. Sunt sanse sa primesc indemnizatia chiar daca nu mai sunt in somaj? Mentionez ca nu am alta vehime pe cartea de munca.
Da, sunt sanse sa primiti indemnizatia chiar daca nu mai sunteti in somaj.

Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

!!!indemnizație creștere copil!!! buna ziua! va rog sa ma ajutați ... Magda Ilaria Magda Ilaria !!!Indemnizație creștere copil!!! Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns! Trebuie sa nasc la începutul lunii iulie 2021 și am următoarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Andreea120 Andreea120 Buna ziua sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa stiu daca întrerup acum contractul de munca mai pot primi indemnizație? (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare ... Iulia Sîrbu Iulia Sîrbu Buna ziua ,am rămas gravidă cand aveam o lună de la angajare . Problema este că nu voi beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului ,deoarece eu ... (vezi toată discuția)