avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca

Buna,
am o mare problema..Sotul meu a decedat in urma unui accident rutier in 2 noiembrie , accident prin care soferul unui tir a intrat pe contrasens pe banda pe care el mergea regulamentar si la izvit cu lataralul tirului frontal.In accident au fost 10 victime cu rani grave si usoare si un decedat(sotul meu).S-a deschis dosar penal si este cercetat penal pt ucidere din culpa.Problema este daca pot deschide dosar pe RCA-ul soferului de tir ptr deces si ptr daune morale.Ce puteti sa imi spuneti in astfel de cazuri cat a fost suma despagubita pe partea civile, dosarul pt deces se rezolva mai repede decat pe civil?Pentru dauna pe despagubiri parte civila exista o suma maxima, se da dauna dupa solutionarea dosarului penal, sau pe penal se da vreo despagubire?care ar fi etapele ce trebuie sa le urmez intr-o astfel de situatie?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 18:32, 28 Decembrie 2009
In lege exista o suma maxima care se acorda in astfel de cazuri, insa acea suma e stabilita generic , nu inseamna ca se acorda imediat, in fiecare caz in parte.
Aveti doua posibilitati:1. sa cereti ide la asigurator sa vi se faca o oferta de despagubire, pe cale amiabila , daca aveti nevoie urgentaq de bani, insa suma nu va fi f. mare;
2. sa va constituiti parte civila in dosarul penal aflat in faza cercetarilor, fara a solicita deocamdata nici o suma, urmand ca, atunci cand dosarul va fi inaintat la instanta, sa cuantificati daunele.
E bine sa aveti un avocat specializat pe astfel de cazuri, pentru ca e important cum se formuleaza cererea si cum se sustine cauza dvs. pentru a obtine despagubirile cer vi se cuvin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale, deces din accident szilard.k szilard.k Buna ziua, Cumnatul meu a decedat in feb 2010 intr-un accident de masina. Se deplasa in mod regulamentar, pe partea deapta, cand intr-o curba la stanga, ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca cosmin311 cosmin311 Am avut un accident de masina in care a murit mama mea. Masina era pe numele lui tata si asigurarea RCA tot pe numele lui era. Eu am fost la volan in momentul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu o victima saf1988 saf1988 Salutare tuturor! Am o mare problema si mi-ar fi de ajutor daca m-ati putea lamuri careva cat de cat...In data de 4 ianuarie am avut un accident rutier. Am ... (vezi toată discuția)