avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri in urma unui accident de ambulanta in ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri in urma unui accident de ambulanta in care pacientul a decedat

Buna Seara!
As vrea sa stiu,daca ma poate ajuta cineva cum trebuie formulata cererea de despagubire catre firma de asigurari,la care era asigurata ambulanta care l-a omorat pe unchiul meu,ce suma trebuie sa cer( asigurarea are suma maxima de 3,5 mil euro pentru persoane)daca trebuie dechis un proces civil si in cat timp de la deces se fac toate demersurile. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 00:41, 7 Mai 2011
vb cu un avocat; daca vreti despagubiri treb sa platiti taxa de timbru la valoare
Daca vinovatia apartine altui conducator auto decat cel al ambulantei, veti aviza dauna (decesul) unchiului la asiguratorul RCA al autovehiculului vinovat de producerea accidentului.
Despagubirile civile inclusiv daunele morale le veti putea preciza si solicita in cadrul procesului penal care in mod obligatoriu va urma, proces in care , potrivit legii sunteti scutit de la plata taxei judiciare de timbru .
Daca vinovatia apartine conducatorului auto al ambulantei, in acelasi dosar penal veti solicita despagubirile de la sofer (persoana vinovata) si de la institutia la care acesta este angajat si are in patrimoniu ambulanta (in calitate de parte responsabila civilmente). Si in acest caz sunteti scutit de la plata taxelor judiciare de timbru.
Multumesc,dar as vrea sa stiu cum se stabilesc daunele morale care ar trebui platite de firma de asigurari la care a fost facut RCA pt. ambulanta.
Multumesc!
In cazul dumneavoastra, daunele morale constau in suferintele psihice determinate de cauzarea mortii unei persoane iubite sau a unei rude apropiate.
Suma cu titlu de daune morale o veti stabili dumneavoastra, nu exista anumite limite prevazute de lege. Instanta va putea admite daunele morale la nivelul pretins de dvs. sau le va diminua , din considerentele ce se vor regasi in motivarea sentintei.
Ca sa puteti solicita de la asiguratorul ambulantei despagubiri , ar insemna ca acesta sa fie de vina . Daca El este de vina , se va face si o ancheta interna , de-a stabili cauzele si imprejurarile accidentului si a mortii . Se va face in mod cert si o necropsie ptr a stabili daca decesul are legatura de cauzalitate cu accidentul . Sunt cazuri in care s-a stabilit prin expertiza ca nu din cauza accidentului a survenit decesul . Daca toate imprejurarile sunt in favoarea Dvs , atunci puteti sa cereti despagubiri ptr deces chiar pe cale amiabila , unde nu aveti nevoie de avocat . Sunt societati de asigurari care onoreaza despagubirile pe cale amiabila . Suma de 3,5 milioane de euro este plafonul maxim . Acesta nu veti obtine niciodata . In general asiguratorii " seriosi " despagubesc in corcordanta cu jurisprudenta locala , dar tinand cont ca in caz de proces se platesc si cheltuieli de proces , onorariu de avocat , expertize , etc . In afara de asta suma acordata depinde de sexul decedatului , varsta lui , statutul social , membrii de familie ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indrumare corecta pentru a recupera bani de la asigurator pentru o vatamare corporala ! daco daco Buna ziua ! am avut un accident cu o autoambulanta intr-o intersectie . Eu mergeam pe verde, iar ambulanta a intrat pe rosu, a virat spre mine si mi-a avariat ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de deces a familiei in accident rutier unde soferul (nevinovat) este capul familiei si a supravietuit Cirstea Daniel Cirstea Daniel am si eu o speta. am niste prieteni care au fost implicati intr-un accident rutier din care a rezultatt decesul sotiei, fiicei si al soacrei. soferul a scapat ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor elena_71e elena_71e solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune ... (vezi toată discuția)