avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... comunism sau democratie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

comunism sau democratie?

cei de la curte sunt intrigati de faptul ca se izoleaza termic blocurile iar casele la curte nu,de ce?si noi suntem proprietari platitori de impozite ca si cei de la bloc,nu se poate asa ceva,cei care au case la curte sa raspunda la acest subiect,sa ne unim,ori pt toti ,ori,pt nimeni,mai bine cu banii aceia statul,primarii,etc ar ajuta spitale,azile,familii din tara cu case distruse de inundatii,nu pe cei de la bloc care asteapta sa cada blocul cu ei dar nu baga bani in reparatii fatade,tencuieli,consolidare structura,asteapta pomana de la stat,RUSINEX-(X-(
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 23:55, 28 Decembrie 2009
REGULAMENTUL CAMEREI DEPUTATILOR
5. Petiţii

Art. 183. - (1) Oricine are dreptul de a se adresa cu petiţii Camerei Deputaţilor.

(2) Petiţiile vor fi prezentate în scris şi semnate, precizându-se domiciliul petiţionarului sau al unuia dintre petiţionari.

Art. 184. - Petiţiile se înscriu într-un registru, în ordinea primirii, consemnându-se numărul de înregistrare, numele, prenumele, domiciliul petiţionarului şi obiectul cererii. Forma electronică a registrului va fi prezentată pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Art. 185. - (1) Petiţiile înregistrate se transmit Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii şi altor comisii permanente, spre dezbatere şi soluţionare.

(2) Oricare membru al Camerei poate lua cunoştinţă de conţinutul unei petiţii, adresându-se în acest sens preşedintelui comisiei sesizate.

Art. 186. - (1) Comisia sesizată va decide, în termen de cel mult 10 zile, dacă va trimite petiţia unei autorităţi publice competente sau o va clasa.

(2) Petiţionarului i se aduce la cunoştinţă soluţia adoptată.

Art. 187. - (1) Semestrial Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii prezintă Biroului permanent şi apoi Camerei, la începutul fiecărei sesiuni, un raport asupra petiţiilor primite şi asupra modului de soluţionare a acestora.

(2) În raport se vor face menţiuni cu privire la soluţiile date de autorităţile publice la petiţiile care le-au fost trimise spre soluţionare.

(3) Autorităţile publice care au primit petiţii spre soluţionare sunt obligate să transmită comisiei soluţiile adoptate, în termen de cel mult o lună de la primirea petiţiei.
B-)
SUCCES!

Principalul motiv pentru care, cred, primaria sustine izolarea termica a blocurilor este pentru forma de asociere. La bloc exista, pe langa proprietatea privata (apartamentul), si proprietate comuna (holurile, uscatoriile, subsolul, tevile, liftul etc) pe cand, la casa proprietarul e stapan peste toata casa. N-are hol prin care trece vecinul si asa mai departe.
Cum nu sunt detinatorul adevarului absolut, este posibil ca rationamentul meu sa fie eronat.
inca un motiv ar fi faptul ca primariile permit accesul autovehicolelor de tonaj,pe strazile marite din vecinatatea blocurilor,ducand la demolarea acestora,datorita trepidatiilor si a gazelor emanate.Prin latirea drumurilor s au distrus perdelele de protectie si a spatiilor verzi prin micsorarea trotuarelor si taierea arborilor.Astfel primariile asigura...o recompensa pt aceste daune.
Dle els 1964..cei cu casele distruse de inundatii ..au construit in albiile majore si minore ale raurilor,plus ca arunca toate dejectiile in ape...
Si la o scara de bloc sunt cel putin 20 proprietari..aproape cat mahalaua in care locuiti...
Unde dai si cine crapa...
E greu de crezut ca la o casa la curte sa fie 20, 30 sau 55 de proprietari, dar sa fim intelegatori, sunt sarbatorile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz vecini care au facut parcari private pe spatiul verde al blocului AdrianZet AdrianZet Buna seara. Mai jos voi cita un subiect deschis cu aproximativ o luna in urma si apoi voi cita raspunsul primit de la Primarie dupa mai multe sesizari facute ... (vezi toată discuția)
Termen de rezolvare a unei cereri la primarie agsimona agsimona Buna ziua. Am depus la primarie o cerere. Cei de acolo mi-au cerut sa fac si o lista a celor ce doresc ce solicitam eu. Am facut lista ceruta de ei. Problema ... (vezi toată discuția)
Abuz vecini care au facut parcari private pe spatiul verde al blocului, au ingradit si restrictionat accesul spre spatele si spre subsolul blocului. AdrianZet AdrianZet Buna ziua. As dori sa stiu ce optiuni am in solutionarea unor abuzuri din partea vecinilor, printre care se afla si presedintele de asociatie, probleme ce le ... (vezi toată discuția)