avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz vecini care au facut parcari private pe spatiul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz vecini care au facut parcari private pe spatiul verde al blocului, au ingradit si restrictionat accesul spre spatele si spre subsolul blocului.

Buna ziua.
As dori sa stiu ce optiuni am in solutionarea unor abuzuri din partea vecinilor, printre care se afla si presedintele de asociatie, probleme ce le voi detalia mai jos:

- exista 4 vecini (printre care si presedintele de asociatie) in scara care sunt solidari in a face abuzuri, gen: compartimentarea in 4 a spatiului verde al blocului, unde au indepartat gardul viu, au turnat beton si au amenajat parcari private; au compartimentat spatiul de la subsolul blocului unde au pus usi metalice si lacate pentru a depozita muraturi si mai stiu eu ce; au restrictionat accesul spre spatele blocului, punand garduri si lacat pe usa ce duce spre spatele blocului.

Deoarece presedintele de asociatie are 2 apartamente in aceasta scara si inca 2 apartamente sunt nelocuite, acesti 4 vecini reprezinta majoritatea si decid ei totul fara a urma caile legale sau fara a tine cont de bunul simt si pe deasupra, 2 familii dintre acestea 4 au declarat mai putine persoane pentru plata cheltuielilor. Intr-un apartament locuiesc 6 persoane si au declarat doar 3, la celalalt locuiesc 3 persoane si doar 2 sunt trecute la plata.

1) Carei autoritati m-as putea adresa? (La asociatie am epuizat deja toate optiunile, fara vreun rezultat)
2) Ce legi sau ce regulament ma pot ajuta sa stopez aceste abuzuri?

Va multumesc mult pentru timpul d-voastra si orice sfat ajutator.
Cu stima,

Adrian
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
AdrianZet, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdrianZet , utilizator 10:58, 7 Mai 2018
Pentru schimbarea destinatiei si aspectului domeniului public sesizati oficial directia corp control din primarie
Pentru realizarea de boxe in subsolul tehnic al imobilului sesizati ISU+pompieri
Buna ziua. Revin cu noutati referitor la subiectul deschis cu ceva timp in urma. In urma unei petitii adresate Primariei, am primit urmatoarele:

"Urmare a petitiei dvs. inregistrata la Municipiul....... prin care reclamati faptul ca unii proprietari din apartamentele din blocul in care locuiti au amenajat abuziv pe spatiul verde din laterala blocului, locuri de parcare si faptul ca la parterul aceluiasi bloc sunt construite balcoane cu dimensiuni mai mari decat cele de la nivelurile superioare, va comunicam urmatoarele:
- in urma verificarii in teren, s-a constatat faptul ca pe laterala blocului exista amenajari provizorii pentru parcarea autovehiculelor si la parterul blocului sunt construite balcoane;
- asa cum a rezultat in urma discutiilor cu unii locatari din zona, balcoanele sunt construite cu mult de 3 ani in urma, la fel si amenajarile provizorii pentru parcare;
- in zona blocurilor de locuit, asociatiile de proprietari cu sprijinul administratiei publice, pot intretine spatiile verzi in bune conditii;
- in conformitate cu prevederile Legii 50/1991, art. 31 - dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei;
- amenajarea unor noi locuri de parcare in zonele rezidentiale aglomerate constituie o prioritate a Municipiului."

Citez reaspunsul celor de la Primarie, care imi spun doar ca nu mai pot aplica amenzi pentru cele sesizate, insa asta nu face ca totul sa fie legal si sa ramana in continuare neschimbat, sau ma insel?!

In continuare toti cei care locuiesc aici platesc impozit pentru cei 4 care si-au amenajat "parcari provizorii" de mai mult de 3 ani dupa spusele celor ce au facut verificari.

- Pot merge mai departe si daca da, unde si ce as mai putea face in acest sens?

Multumesc anticipat pentru orice ajutor.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
AdrianZet, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz vecini care au facut parcari private pe spatiul verde al blocului AdrianZet AdrianZet Buna seara. Mai jos voi cita un subiect deschis cu aproximativ o luna in urma si apoi voi cita raspunsul primit de la Primarie dupa mai multe sesizari facute ... (vezi toată discuția)
Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)