avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul compensatoriu

Daca nu este specificat in contractul de munca plata salariului compensatoriu, firma este obligata sa il plateasca sau nu?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 00:36, 3 Ianuarie 2010
Aveti dreptul conform CCM unic la nivel national 2007-2010

Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Da, aveti dreptul la salariu compensatoriu chiar daca nu este specificat in c.i.m., intrucat sunt aplicabile dispozitiile art.78 alin.1 din CCMN coroborate cu cele ale art.247 C.mun.
Eu si membrii familiei mele am trecut prin aceiasi problema.Am ales sa respect sfaturile din forumul Avocatnet si sa stiti ca am avut numai beneficii.Dupa ce am primit cartile de munca pentru depunere la somaj am facut cerere scrisa unitatii unde am lucrat si am specificat toate art.si alin.care au fost specificate de consultantii freeelis si Angel 2007 ,am luat nr.de inregistrare,si nu au avut incotro.Va sfatuiesc ,inainte sa le cititi cu atentie.Si,da ,firma este obligata sa-l plateasca.Eu personal am declarat numai ca anunt ITM-ul si nu am mai avut nevoie decat de cerere.Dar nu toti sunt la fel,dar incercati.
Multumesc frumos pentru feedback ;mesajul dvs. este satisfactia muncii noastre.

La multi ani!
se poate cere acel salariu compensator in termen de maxim 3 ani in temeiul art. 283 alin (2)
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator

Alte discuții în legătură

Salar compensatoriu blareanabel blareanabel incepand cu data de 01martie 2009 firma la care am lucrat m-a trimis in somaj,mentionez ca la data respectiva nu m-am interesat nicaieri daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Compensatie conf. art.78 alin.1-2 din contractul colectiv la nivel national catalinu catalinu Buna ziua, Situatia sotiei mele este urmatoarea..... La data de 17.02.2010 a terminat concediul de ingrijire copil si a mers la fostul loc de munca unde a ... (vezi toată discuția)
Drepturi concediere individuala lucia b lucia b sant in somaj din 27 mai 2009 prin concediere individuala ,desfiintarea postului si as vrea sa stiu daca am dreptul la salarii compensatoare.mentionez ca ... (vezi toată discuția)