avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim 2021 - contracte suspendate somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim 2021 - contracte suspendate somaj tehnic

Avand in vedere
-HOTĂRÂRE nr. 4 din 13 ianuarie 2021pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, art.(1)” (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri ( 13.01.2021), salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră.”
- Codul Muncii art 49 alin. (2): suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat și a plății drepturilor de natură salarială de către angajator.
- Codul Muncii art. 49 alin. (6) din Codul muncii, in cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepția situațiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
Pentru Contractele de munca ale salariatilor cu salariu minmim pe economie (2.230 lei) din cadrul companiei care sunt suspendate in baza art.52 alin(1) lit.c) /Legea 53/2003/Codul muncii va rugam sa ne comunicati daca se va aplica majorarea salariului brut al acestora incepand cu data de 13.01.2021 si daca da, care este procedura de operare a acestora in Registrul Unic de Evidenta al Salariatilor ( REVISAL).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 15 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Majoarea se aplica, dar numai dupa ce inceteaza suspendarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.care este salariul minim pe economie la data prezentei ... anatole anatole Buna ziua.Care este salariul minim pe economie la data prezentei intrebari si conform carui act normativ? (vezi toată discuția)
Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat pe funcția ... Cerasela15 Cerasela15 Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat pe funcția de economist economie generala,pe studii superioare ,minimul care este scris sa fie de 2300 ... (vezi toată discuția)
Buna ..as vrea si eu sa stiu daca se pot calcula tichetele de ... GCValentin GCValentin Buna ..as vrea si eu sa stiu daca se pot calcula tichetele de masa ca fiind parte din salariul minim pe economie !? (vezi toată discuția)