avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In calitate de proprietar am închiriat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In calitate de proprietar am închiriat un apartament ...

Buna ziua! In calitate de proprietar am închiriat un apartament unei firme care la randul ei a închiriat mai departe in regim hotelier. Am semnat un contract si un proces de predare-primire pe care insa nu l-am înregistrat la ANAF. Apartamentul este închiriat de 3 luni însă firma respectiva a plătit chiria stabilita pe o singură luna după aceea n am mai vazut nici un ban. Intrebarea mea este daca ma duc acum sa înregistrez contractul la anaf ii pot da in judecata pentru înșelăciune? Iar eu in calitate de proprietar ce amenda risc ca nu am înregistrat apartamentul in timp util?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alina Tudose 1 , utilizator 09:32, 20 Ianuarie 2021
nu aveti obligatia sa il inregistrati la anaf , ci sa va declarati veniturile, astea le declarati anual.
nu ii puteti acuza de inselaciune, va trebui sa ii dati in judecata pt a plati chria restanta si penalitati si cereti si evacuarea chiriasului, cu plata la zi.
notificatii ca pt neplata chiriei, contractul se reziliaza.
Se depune declaratia 168 - Cerere de înregistrare a contractelor de locaţiune conform cu prevederile OPANAF 114/21.01.2019

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta chiriasi karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am avut un apartament oferit spre chirie, unde s-a locuit timp de 4 ani. S-a încheiat şi un contract, prin care chiriaşii erau obligaţi ca, pe ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament pe care chiriașul l-a subînchiriat fără acordul meu și a încasat chirie fără să-mi plătească ceva. cum îmi pot recupera banii? cris.petra cris.petra Buna ziua! In luna martie a acestui an, am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe o perioada de 1 an de zile. Contractul de inchiriere l-am ... (vezi toată discuția)
Chiriașii imobilului cumpărat refuză încheierea unui contract scris cu mine, noul proprietar. cum îi pot obliga? Gabriela1982E Gabriela1982E In luna octombrie am cumparat un apartament despre care am fost informata ca are persoane in chirie. Intre fostul proprietar si chiriasi exista un contract de ... (vezi toată discuția)