avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma cu 11 ani, am dat o procura speciala fratelui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma cu 11 ani, am dat o procura speciala fratelui meu sa ...

In urma cu 11 ani, am dat o procura speciala fratelui meu sa ma reprezinte intr-un proces de partaj succesoral, aceasta procura fiind trimisa din Spania.Sentinta in proces nu am primit-o pana ieri cand am facut adresa la judecatorie sa-mi comunice hotararea data.Intrucat in sentinta se arata ca toate bunurile revin fratelui meu pe baza contractului depus la dosar,pentru lamurire am cerut eliberarea tranzactiei depusa de acesta in instanta si am vazut ca se mentioneaza ca eu renunt in favoarea lui , acesta semnand in acest sens in locul meu.Intrucat eu nu numai ca nu am fost la proces, insa prin procura speciala l-al imputernicit sa depuna in numele meu orice fel de document pentru ducerea la bun sfarsit a impartirii, conferindu-i astfel toate puterile necesare si nu sa ia decizii cu privire la vointa mea, respectiv la renuntarea sau acceptarea bunurilor. Instanta a considerat ca prin procura speciala de reprezentare pe care i-am dat-o, acesta avea dreptul sa incheie inclusiv acte juridice in numele meu si astfel a luat de bun acel contract de tranzactie de care eu nu aveam cunostinta, fiind semnat numai de fratele meu, atat pt el cat si pentru mine, in calitate de reprezentant.
Intrucat eu nu am dorit niciodata sa renunt la drepturile ce mi se cuvin, iar acea tranzactie este un fals, ce am de facut pentru a anula sentinta judecatoriei si a reveni la situatia anterioara pentru partajarea corecta a bunurilor mostenite fara a fi exclusa?Se poate face si plangere penala dupa cei 11 ani scursi de la intocmirea acelei tranzactii de care eu n-am avut cunostinta pe considerentul ca nu reprezinta vointa mea?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
dumitrucera, utilizator
Cel mai recent răspuns: dumitrucera , utilizator 16:06, 21 Ianuarie 2021
Buna ziua,

Plangere penala de urgenta. Actiune in constatare pentru a se stabili ce drepturi avea fratele in baza procurii si in paralel, revizuire sau contestatie in anulare. Sa aveți in vedere ca termenele au început sa curgă de la momentul la care ați luat la cunostinta de sentinta si sunt de 30 de zile pentru revizuire sau contestatie.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Hotararea s-a dat cu drept de recurs.Eu ma gandeam sa fac recurs si sa arat ca sunt straina de actul prin care fratele meu arata ca am renuntat in favoarea lui.Pe penal pentru ce fac plangere daca a trecut un timp atat de indelungat?Normal ar fi pentru fals si inselaciune, dar cred ca s-a prescris raspunderea acestuia.
In concluzie, pot face recurs in care sa cer anularea hotararii si rejudecarea?


Daca este in termenul de recurs, da, nu știam acest aspect, dar este o discutie si aici pentru ca recursul poate privi exclusiv tranzactia încheiată. Plângerea penala este in termen fiindca de abia acum ati cunoscut existenta faptei si practic a fost comisa cand s a depus tranzactia la dosarul cauzei, daca inca sunteti in termenul de recurs, e in regula.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Hotararea s-a dat in 2011, deci in urma cu 11 ani, insa eu , lucrand in Spania nu m-am prezentat, dand procura fratelui meu sa ma reprezinte.Hotararea nu mi-a fost comunicata, de-abia ieri am solicitat judecatoriei sa-mi comunice actele de la dosar si am fost surprinsa de faptul ca am fost inlaturata de la mostenire.Ma gandeam ca termenul de recurs curge de la data comunicarii, adica de ieri, insa nu am siguranta ca nu ma insel.In acest caz, ce actiuni trebuie facute astfel incat sa fie anulata acea hotarare si sa se reia impartirea bunurilor?Pe penal unde ma adresez si ce trebuie cerut?
Trebuie formulate mai multe acțiuni pentru a fi sigura de demers, recurs si revizuire sau contestatie. E de analizat.
Plangerea penala se formuleaza la parchetul de pe langa judecatoria de sector de la domiciliul paratului.

Alte discuții în legătură

Daca platesc cumulul pensiei alimentare pot sa imi scot fratele din arest badilita petru badilita petru acum 10 zile fratele meu a fost arestat si condamnat la un an de inchisoare pt neplata pensiei alimentare datorata fostei sotii pt intretinerea copilului. a ... (vezi toată discuția)
Am pierdut plangerea contraventionala, ce cai de atac am impotriva hotararii judecatoresti? liazugravu liazugravu Buna ziua. Agitatie si aglomeratie in oras , vine Boc si Udrea. Dupa ce am parcat ,am fost oprita (agresiv verbal) pe trotuar de un agent de circulatie la 10m ... (vezi toată discuția)
Succesiune si divort m-lisa m-lisa Buna ziua, Am 2 probleme: succesiunea si divortul fratelui meu 1. Succesiunea :-/ Tatal nostru a decedat in 2004. Mostenitori in viata 3 copii si sotia ... (vezi toată discuția)