avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am o hotarare in care este stabilit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am o hotarare in care este stabilit domiciliul copilului ...

Buna ziua! Am o hotarare in care este stabilit domiciliul copilului meu la resedinta mea din franta... Intrebarea mea este:pentru a putea trece frontiera este nevoie de aceasta hotarare si in romania dar si in franta!? Intreb pt a stii daca trebuie sa o traduc inainte de a parasi tara, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:20, 21 Ianuarie 2021
Ar trebui să o apostilați și să legalizați traducerea, aplicând și apostila de la Camera Notarilor Publici. Aveți nevoie de ea la ieșirea din România (netradusă sau apostilată), dar și la intrarea în Franța (apostilată și tradusă). În Franța vă trebuie la obținerea resedintei pentru copil, la alocațiile care se acordă acolo și la înscrierea la școală, medic de familie etc.
Eu am 2 hotarari, 1 de fond si una dupa apelul care a fost respins! Ambele definitive! Acum.. Trebuiesc traduse si apostilate ambele sau doar cea de fond stiind ca deja este definitiva!? Multumesc

Adrian ALBU a scris:

Ar trebui să o apostilați și să legalizați traducerea, aplicând și apostila de la Camera Notarilor Publici. Aveți nevoie de ea la ieșirea din România (netradusă sau apostilată), dar și la intrarea în Franța (apostilată și tradusă). În Franța vă trebuie la obținerea resedintei pentru copil, la alocațiile care se acordă acolo și la înscrierea la școală, medic de familie etc.

Eu le-aș apostila și traduce pe amândouă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Traducere apostilata!/vs/ act original apostilat ContSters298839 ContSters298839 Buna ziua Ma pregatesc pentru obtinerea unei vize K1. Printre multe altele trebuie sa traduc diverse acte- avand in vedere k SUA si Ro sunt ambele semnatare ... (vezi toată discuția)